logo transparend vojvodina uzivo

Besplatna edukativna onlajn platforma za mala i srednja preduzeća sada dostupna u Srbiji

BEOGRAD – Besplatna edukativna onlajn platforma „Akademija održivosti“ posvećena potrebama održivosti malih i srednjih preduzeća (MSP) od sada je osim u Rumuniji, dostupna i u Srbiji, Bugarskoj i Hrvatskoj.

Kako se navodi u saopštenju, cilj ove platforme za e-učenje je da se MSP omogući pristup relevantnim informacijama, saznanjima i alatima o održivosti.

Dodaje se da će platforma ove godine ponuditi dva glavna kursa i postepeno proširivati svoje resurse u skladu sa specifičnim poslovnim potrebama u svakoj zemlji.

Prvi kurs je „Uvod u održivost“, a MSP koja ga završe moći će da izgrade svoju strategiju održivosti na osnovu akumuliranog znanja, dokumenata i šablona koji su im obezbeđeni.

Drugi kurs je fokusiran na „Održivost u HoReCa industriji“ i to je, kako piše u saopštenju, prvi u nizu kurseva razvijenih za određene ključne industrije i detaljno istražuje specifične potrebe MSP u HoReCa sektoru, prikazuje relevantne lokalne studije slučajeva i nudi pažljivo odabrane informacije zasnovane na uvidima ključnih eksperata, kako lokalnih tako i međunarodnih.

U saopštenju se podseća da je „Akademija održivosti“ kreirana uz podršku Coca-Cola Fondacije i lansirana je 2023. godine u Rumuniji od strane organizacije Social Innovation Solutions (SIS) koja osnažuje pojedince i organizacije da razviju održiva rešenja.
Platforma „Akademija održivosti“ u Srbiji deo je većeg regionalnog programa pod nazivom „Sustainable Futures“, koji ima za cilj da pripremi MSP za ključne izazove budućnosti. Nacionalni partner za tržište Srbije je Smart kolektiv.

 

Pročitajte još:

 

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.