logo transparend vojvodina uzivo

Masterkard od 2030. neće zahtevati ručni unos broja kartice prilikom onlajn plaćanja

LONDON – Tehnološka kompanija „Mastercard“ trebalo bi da, počev od 2030. godine, ne zahteva od evropskih korisnika da ručno unose brojeve svojih kartica prilikom obavljanja onlajn transakcija.

Masterkard najavljuje i da će sve kartice koje izdaje na svojoj mreži u Evropi biti tokenizovane, preneo je Si-En-Bi-Si (CNBC).

Medij precizira da će umesto broja kartice od 16 cifara, koji se koriste za transakcije, biti zamenjeni nasumično generisanim tokenom.

Kompanija kaže da radi s bankama, finansijskim kompanijama, trgovcima i drugim partnerima na postepenom ukidanju ručnog unosa kartica za e-trgovinu do 2030. u Evropi.

Umesto toga biće korišteno dugme s jednim klikom, što bi trebalo da osigura da kartice potrošača od pokušaja prevare, navodi Masterkard.

Korisnici neće morati da unose lozinke svaki put kada žele nešto da plate onlajn, jer tehnološka kompanija uvodi pristupne ključeve koji zamenjuju lozinke.

Masterkard će takođe omogućiti kupcima da obave transakcije jednim klikom na blagajni koristeći biometrijsku autentifikaciju sa otiskom palca.

Pročitajte još:

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.