Begović i Maklaud: BIO4 način na koji Srbija treba da bude viđena u svetu

BEOGRAD – Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović sastala se danas sa ambasadorkom Ujedinjenog Kraljevstva u Srbiji Šan Maklaud, sa kojom je razgovarala o planiranim projektima, ali i o aspektima buduće bilateralne saradnje.

Britanska ambasadorka čestitala je ministarki Begović na novoj funkciji i istakla da se raduje budućoj saradnji, ukazavši na važnost da se pozicija poveri nekome ko je stručnjak iz oblasti nauke.

Prostor za dodatno produbljivanje saradnje među univerzitetima postoji, jer je očito da u Britaniji već postoji veliki broj stručnjaka iz različitih oblasti koji potiču iz Srbije, poručila je Meklaud.

Ministarka je ambasadorku upoznala sa detaljima projekta planiranja i izgranje BIO4 Kampusa, kao i sa drugim tekućim projektima Ministarstva, među kojima je i Projekat akceleracije inovacija i podsticanja rasta preduzetništva u Srbiji, a ambasadorka je istakla važnost aktivnosti British Council-a u Srbiji.

Sagovornice su se osvrnule i na veliku važnost investiranja u nauku, a istakle su da su projekti poput BIO4 način kako Srbija treba da bude viđena u svetu.

“Naša težnja treba da bude da stvorimo ekosisteme koji su dovoljno izazovni za domaće stručnjake ovde u Srbiji, kako bi oni poželeli da se vrate ili makar provedu neko vreme ovde, podele svoje znanje i doprinesu daljem razvoju tih ekosistema. BIO4 će biti takvo mesto”, najavila je Begović.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: