logo transparend vojvodina uzivo

Bečej: Predsednik opštine posetio 11. „Petrovoselski dan“

„Petrovoselski dan“
BEČEJ/BAČKO PETROVO SELO – Predsednik opštine Bečej, dr Vuk Radojević posetio je tradicionalnu manifestaciju „Petrovoselski dan“, koja je po 11. put održana u Bačkom Petrovom Selu na kišmolskoj plaži.

Organizator ovog događaja je Mesna zajednica „8. oktobar“ iz Bačkog Petrovog Sela, a glavni pokrovitelj opština Bečej.

Lokalna samouprava svake godine učestvuje u uređenju plaže na obali Tise u tom naseljenom mestu, a ove godine je obezbedila oko 150 kubnih metara peska.

„Želeo bih da najavim da će opština Bečej uskoro rekonstruisati ulicu Šipoš Janoša u ovom naseljenom mestu. Podsetiću vas da smo kroz rebalans budžeta krajem maja meseca obezbedili oko 90 miliona dinara za rekonstrukciju saobraćajne infrastrukture. Kod Pokrajinske vlade smo konkurisali za sredstva namenjena rekonstrukciji vodovodne mreže. Vrednost ovog projekta je oko 88 miliona dinara. Pokrajina će obezbediti 50 miliona dinara, a opština Bečej blizu 40. Na taj način želimo da popravimo kvalitet vode u Bačkom Petrovom Selu. To nam je prioritet i time ćemo se ozbiljno i odgovorno baviti u narednom periodu“, istakao je predsednik opštine Bečej.

On je istakao da je lokalna samouprava uradila kompletnu projektno-tehničku dokumentaciju i dobila sve uslove od nadležnih organa kada je u pitanju izgradnja prečistača otpadnih voda u Bečeju, Bačkom Petrovom Selu i Bačkom Gradištu i celokupne kanalizacione mreže na teritoriji opštine Bečej.

„Ministarstvo zaštite životne sredine u narednim mesecima kreće sa realizacijom tog projekta, koji nam je veoma bitan kako bi kvalitet života bio na zadovoljavajućem nivou“, izjavio je dr Radojević.

Ujedno, on je izrazio zadovoljstvo što je manifestacija „Petrovoselski dan“ podržana od strane meštana i građana opštine Bečej, koji su u velikom broju posetili Bačko Petrovo Selo i uživali u raznovrsnim programima koje su priredili organizatori.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.