logo transparend vojvodina uzivo

Basta održao godišnji sastanak sa predstavnicima sportskih saveza

NOVI SAD – Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta razgovarao je danas, na godišnjem sastanku, u Sportskom savezu Vojvodine, sa predstavnicima pokrajinskih sportskih saveza, o finansiranju sporta na teritoriji AP Vojvodine u 2024. godini.

Sekretar Basta je istakao da su ovogodišnja izdvajanja iz pokrajinskog budžeta za unapređenje sporta i sportske infrastrukture bila rekordna. On je podsetio na to da je poslednjim rebalansom za razvoj sporta u Pokrajini bilo namenjeno dodatnih 90 miliona dinara, koji su usmereni za sportske organizacije i klubove u svih 45 lokalnih samouprava u Vojvodini. U narednoj godini, prema rečima resornog sekretara, ovaj trend izdvajanja za razvoj sporta biće nastavljen kako u malim sredinama, tako i u velikim gradovima.

Foto: Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu

„Budžet za funkcionisanje pokrajinskih sportskih saveza svake godine se uvećava, pa će za narednu godinu iznositi 110 miliona dinara, od čega je 103 miliona namenjeno godišnjim programima saveza, dok će sedam miliona dinara biti usmereno za stručno usavršavanje trenera“, rekao je Basta.

Sekretar je najavio da će naredne godine biti izdvojen 21 milion dinara za stipendiranje talentovanih i perspektivnih sportista iz AP Vojvodine, dok će za finansiranje posebnih programa pokrajinskih sportskih saveza biti opredeljeno 50 miliona dinara.

Kada je reč o doprinosu razvoju sporta, za šta je na prvom ovogodišnjem konkursu bilo izdvojeno 65 miliona dinara, Basta je precizirao da u 2024. godini ovu oblast očekuje podrška od 77 miliona dinara, što je izuzetno važno zbog strateškog pristupa unapređenju rada sportskih organizacija, kao i čitavog sistema sporta.

U okviru ostalih konkursa Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu ─ za unapređenje sportske infrastrukture izdvojeno je 250 miliona dinara, za međunarodne manifestacije 35 miliona, za afirmaciju žena u sportu 10 miliona, a za podršku školskom sportu osam miliona dinara.
Na sastanku je bilo reči i o najznačajnijim aktivnostima i obavezama sportskih saveza u narednom periodu, u cilju daljeg unapređivanja njihovog rada.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.