logo transparend vojvodina uzivo

Sekretar Basta obišao završne radove na izgradnji fiskulturne sale u OŠ „Dobrosav Radosavljević Narod“ u Mačvanskoj Mitrovici (FOTO)

SREMSKA MITROVICA – Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta obišao je danas završne radove na izgradnji fiskulturne sale u okviru Osnovne škole „Dobrosav Radosavljević Narod“ u Mačvanskoj Mitrovici, za koju je, putem konkursa Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, opredeljeno preko 420 miliona dinara. Grad Sremska Mitrovica je takođe podržao realizaciju ovog projekta sa 12 miliona dinara.

Gradnja ove moderne multifunkcionalne sportske hale započeta je u oktobru prošle godine. Hala se prostire na skoro 1.000 kvadratnih metara i biće pogodna za sve dvoranske sportove poput košarke, odbojke, malog fudbala, tenisa i gimnastike. Projekat uključuje i tribine za posetioce sa 205 sedećih mesta i prateće prostorije.

U okviru objekta će se nalaziti i prostor za produženi boravak i tehnička učionica, svlačionice, kao i prostrana trpezarija sa 132 mesta. U prizemlju je planirana moderno opremljena kuhinja, koja će obezbediti efikasnu isporuku obroka namenskim liftom.

Reč je o projektu koji je dugo očekivan, jer ima veliki značaj za ovu sredinu. Hala će služiti kao centar za sportske entuzijaste, nudiće širok spektar sportskih mogućnosti i predstavljaće mesto za svakodnevnu rekreaciju. Pored svoje primarne funkcije, objekat će biti namenjen i za organizovanje kulturnih i društvenih događaja.

Izgradnja sportske hale, uz planirani parking za posetioce, jedan je od najvećih poduhvata realizovanih u okviru sportske infrastrukture u mačvanskom delu Sremske Mitrovice.

Obilasku završnih radova prisustvovali su i gradonačelnica Sremske Mitrovice Svetlana Milovanović, direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Miloš Maletić i direktor Osnovne škole „Dobrosav Radosavljević Narod“ Slađan Papić.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.