Baron tortu pravićete za svaki praznik

Raskošna kombinacija čokolade i malina – Baron torta u kojoj se mešaju ukusi, dajući savršen užitak pri svakom zalogaju.
Sastojci:

Čokoladna kora (peku se četiri kore, a ovo su sastojci za jednu)

4 belanca
5 kašika šećera
1 puna kašika kakaa
1 puna kašika brašna

Čokoladni fil:

16 žumanaca
2 cela jaja
350 g šećera
300 g crne čokolade
375 g margarina ili maslaca

Žele od malina:

600 g malina
6 dl vode
15 kašika šećera
1 kesica želatina – 10 g
50 ml vode za želatin
2 kesice pudinga od malina

Priprema:

Maline ocediti od viška vode, ukoliko su bile zaleđene, pa dodati 400ml vode i navedenu količinu šećer. Staviti na šporet da se karamelizuje.
Želatin preliti sa 50 ml vode, a puding razmutiti u ostatku vode (200 ml). Kada masa provri, zakuvati puding i mešati dok se ne zgusne, skloniti sa vatre pa dodati želatin.

Dobro izmešati pa ostaviti da se hladi. Za korice ulupati penasto belanca sa šećerom, mutiti dok se ne dobije čvrsta pena, pa dodati brašno i kakao i sve sjediniti.

Istresti u obložen pleh 35 x 25cm i staviti da se peče na 180 i peći između 15 i 20 minuta. Kada ispečete korice praviti fil od žumanaca.

Umutiti žumanca sa šećerom, pa staviti na paru da se kuva. Kuvati nekih 15 minuta, dodati čokoladu i mešati dok se ne otopi pa ostaviti fil da se ohladi.

Ulupati penasto margarin ili maslac, pa dodati ohlađen fil i sve zajedno umutiti. Filovati po želji, može da ide kora, čoko fil, pa malina fil, pa opet korica.

Otopiti 150 gr čokolade sa 3 kašike ulja, sačekati minut – dva da se prohladi pa preliti preko torte.

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.