Bačka Topola: Prijave za Sarmijadu do 26. oktobra

sarma
BAČKA TOPOLA – IX po redu Sarmijada ove godine će se održati 29. oktobra na Vašarištu u Bačkoj Topoli.

Prijave su u toku, a traju do 26. oktobra do 14 časova. Mogu da se prijave ekipe koje imaju 5 do10 članova, a kotizacija je 3000 dinara po ekipi. Za vegetarijansku sarmu kotizacija je 500 dinara.

Kotizacija sadrži 2,5 kg mlevenog mesa (1 kg junećeg i 1,5 kg svinjskog mesa), ogrev i hleb, a ostale sastojke obezbeđuju ekipe kiseli kupus, ili spanać, list vinove loze, kao i začine, kotlić, pribor, garnitura za sedenje i ostale potrepštine.

U svakoj ekipi treba da bude jedan glavni kuvar, ostali su pomoćnici. Takmičari mogu kuvati u kotliću, zemljanoj posudi, saču, loncu, koji sami obezbeđuju.
Takmičenje je organizovano u 2 kategorije – Klasična sarma (u kupusu) – Neobična sarma (u vinovoj lozi, spanaću ili nešto drugo po izboru učesnika, ili posna sarma (vegetarijanska))
Program manifestacije, od 7 do 8 časova dolazak ekipa, registracija i podela materijala, od 8 do 9 časova uvijanje sarme i pripremanje za kuvanje, od 9 do 12 časova paljenje vatre i kuvanje sarme, od 12 časova uzimanje uzoraka i ocenjivanje.
Pored takmičenja u kuvanju organizatori su pripremili i brojne prateće sadržaje pa nas tako od 10 časova očekuje takmičenje u držanju kupusa, od 12 časova promovisanje viteza vinskog reda Agios Dimitrios, od 13 časova sve prisutne će zabaljati Tamburaški orkestar Bačka iz Mađarske.
Proglašenje rezultata planirano je za 15 časova. Dok će u 16 časova početi koncert grupe AcoustrinX.
Za više informacija u vezi takmičenja u kuvanju te za prijave možete pozvati broj 024/ 713 515.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.