Atletski klub Dinamo Pančevo najuspešniji na Prvenstvu Vojvodine u krosu

PANČEVO – Atletski klub „Dinamo“ iz Pančeva zajedno sa domaćinom krosa Vojvodine AK Proleterom iz Zrenjanina bio je najuspešniji klub na Prvenstvu Vojvodine u krosu osvojivši četiri medalje.

U Zrenjaninu je 15. aprila održan kros Vojvodine. Takmičenje je održano u Krarađorđevom parku u organizaciji Atletskog saveza Vojvodine i AK „Proleter“ Zrenjanin.

Posle velikog uspeha prošle nedelje Mihala Šulje i pobede na najvećem ultramaratonu u sezoni i trećeg mesta na svetskim rang listama atletičari pančevačkog „Dinama“ imali su još jedan sjajan nastup.

„Na prvenstvu Vojvodine u krosu nastupili smo sa šestoro takmičara i osvojili smo četiri medalje. Zlatnu medalju osvojili su ubedljivo u svojim konkurencijama: Ksenija Mrkela, Sanja Marić i Strahinja Stevšić. Ne mogu odrediti ko je bio ubedljiviji od njih troje u svojim trkama, jer su svi bili izuzetno dominantni. Srebrnu medalju osvojila je Dunja Atanacković u trci mlađih juniorki. Ona je vodila 1.800 m trku i samo jedan mali trenutak nepažnje ostavio je na drugom mestu. Mislim da je ovde reč o neiskustvu, jer sam i od nje očekivao pobedu“, kaže trener prof. Ljupčo Cvetkoski.

Selena Kajević bila je peta u konkurenciji mlađih pionira a ta trka je bila najmasovnija dok je Danilo Jovanov bio sedmi u konkurenciji pionira.

„Moram naglasiti da smo na ovom takmičenju nastupili samo sa jednim delom AK „Dinamo“ Pančevo čisto da pokažemo koji je klub među najuspešnijim klubovima u Vojvodini i Srbiji. U narednom periodu nas očekuju izuzetno važna takmičenja na domaćoj, ali i međunarodnoj sceni pa očekujte nove lepe vesti od najboljeg atletskog kluba u Pančevu“, zaključio je trener prof. Ljupčo Cvetkoski.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: