Asfaltiranje atarskog puta između Orlovata i Botoša/Tomaševca počeće do kraja septembra

ZRENJANIN – Asfaltiranje sadašnjeg atarskog puta između Orlovata i Botoša/Tomaševca, dužine 5,5 kilometara, počeće do kraja septembra, najavili su iz Gradske uprave Zrenjanin.

U situaciji kada je zatvoren drumsko-železnički most preko Tamiša, ovi putarski radovi predstavljaće olakšanje za meštane Orlovata i Tomaševca, biće na korist i Botošanima, u jeku aktivnosti za trajno rešavanje saobraćajnih pravaca u naseljima oko Tamiša.

– Asfaltiranje atarskog puta počeće do kraja septembra. Podsećam da je i u toku projektovanje i dva mosta – novog drumskog i železničkog, te da je izvesno da će građevinska dozvola za drumski most biti pripremljena najkasnije do kraja godine. U stalnim smo kontaktima i sa Ministarstvom građevinarstva saobraćaja i infrastrukture, i s javnim preduzećima “Putevi Srbije” i “Železnice Srbije”, kako bi problemi s kojima se suočavaju meštani naših naseljenih mesta uz Tamiš što pre bili trajno rešeni – istakao je ovim povodom gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura.

Podsećamo, atarski put od Orlovata do raskrsnice s asfaltnim putem između Botoša i Tomaševca, izveden je 2019. godine sa stabilizovanom podlogom koja omogućava presvlačenje asfaltom, bez komplikovanih i dužih radova na putnoj podlozi.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: