U Zrenjaninu održana “Trka za srećnije detinjstvo”

ZRENJANIN – Tradicionalna sportsko- humanitarna akcija “Trka za srećnije detinjstvo” danas je održana u Tržnom centru “Big” u organizaciji Crvenog  krsta Zrenjaninu u partnerstvu sa Gradom Zrenjaninom, Sportskim savezom grada Zrenjanina, Savezom za školski sport i Društvom pedagoga fizičke kulture grada Zrenjanina.

Pred nekoliko stotina mališana trka je održana pod sloganom “Imamo cilj, dođi na start”.

Svi učesnici, ali i njihovi roditelji, članovi rodbine, vaspitači, učitelji i nastavnici koji su došli, kao i predstavnici Grada Zrenjanina, kupili su učesnički broj po simboličnoj ceni od 100 dinara i time na najlepši način ispunili onaj humanitarni segment manifestacije.

Među njima bile su i pomoćnica gradonačelnika Snežana Vučurević i generalna sekretarka Sportskog saveza grada Vukosava Đapić Atanacković, koja je potom i otvorila 40. “Trku za srećnije detinjstvo”.

Obraćajući se prisutnima i pozdravljajući ih u ime Grada Zrenjanina, gradonačelnika i u svoje lično ime, Đapić Atanacković je rekla da će sva prikupljena sredstva biti usmerena u fond humanitarne akcije “Sportom za bolje sutra”, s ciljem poboljšanja uslova života, obrazovanja i bavljenja sportom dece i omladine u stanju socijalne potrebe.

– Draga deco, uživajte u današnjem danu, u skladu sa motom “Imamo cilj, dođi na start”, a cilj nam je da, pre svega, budemo humani, da provedemo vreme u dobrom raspoloženju, svako ko završi trku biće i nagrađen i svi su, na neki način, pobednici – poručila je generalna sekretarka Sportskog saveza grada Zrenjanina.

Najbrži u svim takmičarskim kategorijama zaslužili su i medalje i pehare, svim učenicima podeljene su i zahvalnice za učešće, ali su danas pobednici svi koji su se pojavili na stazi i time dali doprinos ne samo uspehu ovakve humanitarne akcije već, pre svega, promociji zdravlja i sportskog načina života.

U okviru “Trke za srećnije detinjstvo”, realizovana je i akcija dobrovoljnog davanja krvi, u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi Vojvodine, što je takođe postala lepa tradicija, s izraženim humanitarnim aspektom.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: