logo transparend vojvodina uzivo

Apple objasnio grešku koja je vraćala obrisane fotografije: Ovo je razlog

Greška je uzrokovala da se fotografije koje su bile označene za brisanje, ali nisu u potpunosti izbrisane lokalno, ponovo pojave na uređaju

Apple je objavio iOS 17.5.1 kako bi rešio grešku koja je korisnicima prikazivala stare, prethodno izbrisane fotografije. Problem je otkriven nekoliko dana pre izdavanja ovog ažuriranja, a sada se čini da je problem rešen. Međutim, korisnici su se pitali kako je došlo do ove greške. Apple je objasnio situaciju za 9to5Mac, nudeći više detalja o prirodi problema.

Prema Apple-u, fotografije nisu vraćene iz iCloud Photos nakon što su izbrisane na lokalnom uređaju; umesto toga, ostale su na lokalnoj memoriji uređaja zbog korupcije baze podataka. Fotografije nisu ostale u oblaku nakon brisanja niti su se sinhronizovale sa njim, a kompanija nije imala pristup izbrisanim fotografijama.

Greška je uzrokovala da se fotografije koje su bile označene za brisanje, ali nisu u potpunosti izbrisane lokalno, ponovo pojave na uređaju.

Apple je dodatno pojasnio neke slučajeve koje su korisnici prijavili na forumima i Reddit-u. Kompanija tvrdi da su fotografije koje su se pojavile na uređaju koji nije originalni uređaj sa kojeg su izbrisane, rezultat vraćanja podataka iz rezervne kopije (backup) koja nije povezana sa iCloud Photos ili direktnog prenosa podataka sa jednog uređaja na drugi.

Jedan korisnik na Reddit-u je tvrdio (post je sada obrisan) da je obrisao iPad, prodao ga prijatelju, a da su fotografije zatim ponovo pojavile kod prijatelja. Apple je za 9to5Mac izjavio da je to nemoguće ako je korisnik pravilno obrisao uređaj, koristeći opciju „Settings„, „General„, „Transfer and Reset„, i „Erase All Content and Settings.“

Iako je ova greška narušila poverenje korisnika u Apple, situacija bi bila daleko gora da je bila povezana sa iCloud-om i da su izbrisane fotografije ostale na Apple-ovim serverima. Prema onome što je kompanija saopštila za 9to5Mac, to nije bio slučaj.

Ova situacija je dobar podsetnik da u mnogim slučajevima, izbrisana datoteka nije nužno trajno izbrisana, bilo zbog greške kao što je ova, prirode tehnologije za skladištenje podataka ili, u nekim drugim slučajevima, namerne odluke na drugim platformama.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.