Aktivnosti Crvenog krsta u Kovinu tokom Dečje nedelje

KOVIN – Crveni krst Kovin je u sklopu Dečje nedelje realizovao mnogobrojne aktivnosti namenjene upravo onima zbog kojih manifestacija i postoji.

Ove godine, od 3. do 9. oktobra je realizovano 22 aktivnosti. Cilj svih aktivnosti je bio skretanje pažnje javnosti na decu i mlade, na njihova prava i potrebe.

U ponedeljak, 3. oktobra, Crveni krst Kovin bio je domaćin tridesetpetoro prvaka iz OŠ „Desanka Maksimović“ iz Kovina. Uz prikaz priče o Jednoj ideji prilagođenoj njihovom uzrastu, deca su upoznata sa istorijatom Crvenog krsta.

Urađene su dve radionice iz programa „Vesela bolnica“, jedna od njih je bilo pravljenje mačke od papira origami tehnikom. Na poklon su svi učenici, kao i dve učiteljice, dobili medenjake Crvenog krsta Kovin. Volonteri su, nakon realizacije aktivnosti, zajedno sa prvacima išli na bioskopsku projekciju crtanog filma u Centru za kulturu Kovin.

Predavanje na temu Prevencija bolesti zavisnosti (alkoholizam, narkomanija i nikotinizam) realizovano je 4. oktobra sa dva odeljenja osmog razreda OŠ „Desanka Maksimović“ Kovin. Predavanju je prisustvovalo 17 učenika i svi su aktivno učestvovali.

U produženom boravku u OŠ “Đura Jakšić“ u Kovinu, sa 18 učenika prvog i drugog razreda je realizovana radionica „Miša i Maša“ iz programa Prevencija trgovine ljudima. Sa učenicima V-2 su urađene radionice upoznavanja sa Crvenim krstom, a zatim informativna radionica iz programa Prevencija trgovine ljudima.

U sredu, 5. oktobra, volonteri Crvenog krsta Kovin su organizovali niz radionica i aktivnosti u dva objekta Predškolske ustanove Kovin. Na način prigodan za njihov uzrast, najmlađima su predstavljeni sledeći programi: Prva Pomoć, Realistični prikaz povreda, oboljenja i stanja, Promocija humanih vrednosti, Prevencija trgovine ljudima.

Deca su imala priliku da učestvuju u kreativnim radionicama i rade sa materijalima čiji su sadržaji takođe kreirani za njihov uzrast. U jednom objektu kroz radionice je obuhvaćeno 96 predškolaca i dece iz starijih mešovitih grupa, a u drugom 54.

 

U OŠ „Bora Radić“ u Bavaništu učenicima sedmog razreda predstavljen je rad sa mladima iz programa Crvenog krsta Kovin, a zatim je urađena informativna radionica Prevencije trgovine ljudima. Nakon „Priče o jednoj ideji“, sa učenicima šestog razreda održana je motivaciona radionica u okviru programa Prevencija trgovine ljudima.

Četvrtak, 6. oktobar, bio je rezervisan za međugeneracijsku saradnju – u prostorijama Crvenog krsta Kovin organizovan je skup baka i učenika trećeg razreda OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ Kovin. Đaci su toga dana u svojoj školi imali maskenbal, pa su sa maskama došli na druženje kako bi bakama pokazali kreacije i pozvali su ih da dođu kod njih u školu na kreativnu radionicu pod nazivom „Porodična radionica, svi za jednog jedan za sve“.

Pored druženja, igranja društvenih igara i posluženja za sve prisutne, bake su učenicima pokazale kako da od vunice naprave narukvice, koje su poneli kao uspomenu. Kao mali znak pažnje, svi su dobili medenjake Crvenog krsta Kovin.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: