Akcija „Zasadi drvo“ – novih 60 sadnica kod vrtića „Miki“ u Kikindi

KIKINDA – Na potezu od vrtića ”Miki” do OMV pumpe u Mikronaselju zasađeno je 60 sadnica u okviru projekta ’’Zasadi drvo’’.

U trećoj akciji Grada Kikinde i ”DM drogerije” učestvovali su učenici Osnovne škole ”Žarko Zrenjanin”, predstavnici Sekretarijata za zaštitu životne sredine, poljoprivredu i ruralni razvoj, ali i zaposleni u rasadniku ’’Dorijat’’. Sada se na tom mestu nalaze sadnice bagrema, smrče, bora, crvenolisne šljive, lipe i šarenolisnog javora. Akciji je prisustvovao i gradonačelnik Kikinde, Nikola Lukač.

Foto: Vojvodina uživo

”U okviru ovog projekta biće zasađeno oko 600 sadnica. Želja nam je da utičemo na mlade kako bi imali što više saznanja o zaštiti životne sredine. Izuzetno je od velikog značaja da redovno pošumljavamo naš grad, zato se trudimo da motivišemo sve one kojima je stalo do prirode. Na nama je da sadnice održavamo jer je kvalitet života naših sugrađana na prvom mestu”, rekao je gradonačelnik.

Foto: Vojvodina uživo

Do kraja marta oko 18.000 sadnica biće zasađeno u Kikindi i svim naseljenim mestima.

Foto: Vojvodina uživo

”Uspeli smo da kod vrtića i škole po prvi put zasadimo bagrem, smrče, bor i crvenolisne šljive, lipe i šparenolisni javor. Ovoga puta nismo želeli da sadimo na obodu grada već da se posvetimo stanovicima Mikronaselja, ali i meštanima seoskih sredina”, dodala je Miroslava Narančić, sekretarka Sekretarijata za zaštitu životne sredine, poljoprivredu i ruralni razvoj.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: