Akcija uređenja dečjeg parkića u Kupinovu

PEĆINCI – U organizaciji Saveta mesne zajednice Kupinovo, realizovana je velika akcija uređenja dečjeg parkića u centru naselja.
Foto: Opština Pećinci

U akciju su se uključili i roditelji, ali i sama deca u okviru svojih mogućnosti, a rezultati nisu izostali, kaže zamenica predsednika Saveta MZ Kupinovo Slađana Pekić.

„Trudimo se da uvek u ovakve akcije uključimo i decu, koja pomažu koliko mogu, sve sa ciljem da kod njih razvijemo svest o tome da sve što imamo u naselju neko je morao da napravi, a svi moramo da čuvamo. Nadamo se da će kada i sami učestvuju u radovima mnogo bolje čuvati to što imaju“ – kaže Pekić.

U okviru akcije parkić je očišćen od smeća, ali i od invazivnog korova. Posečene su stare osušene tuje, a na njihovo mesto su zasađene nove.

Foto: Opština Pećinci

„Akcija je trajala čitav dan, a izneli smo punu prikolicu smeća, korova i posečenog drveća. Očistili smo i kanal koji razdvaja parkić od puta. Zasadili smo više tuja nego što smo morali da posečemo. Prošle godine smo na dečjem igralištu u okviru parkića postavili deo novog mobilijara koji nam je donirao Sportski savez „Razvoj sportova“, a sada smo popravili deo starog mobilijara i ofarbali ga. Parkić je pokošen, a drveće je okrečeno. Zahvalni smo svima koji su odvojili svoje slobodno vreme da bi naša deca imala što bezbednije i prijatnije uslove za igru i odmaranje u slobodno vreme“ – rekla nam je Slađana Pekić.

U parkiću su postavljene i nove žardinjere, a ofarbane su i klupe, pa je ceo prostor dobio potpuno novi izgled.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.