Kako otpad od hrane može vešto da se iskoristi

PEĆINCI – Na Univerzitetu Singidunum u Beogradu, 11. aprila, održano je takmičenje za učenike srednjih stručnih škola i gimnazija iz oblasti životne sredine i održivog razvoja, a jedni od učesnika bili su i učenici srednje Tehničke škole “Milenko Verkić Neša” iz Pećinaca.
Foto: Opština Pećinci

Pećinačka ekipa – Tamara Damjanović, Strahinja Mitić i Milenko Dragišić, zajedno sa mentorom nastavnikom Elidom Ranisavljević, osvojila je treće mesto na ovom takmičenju sa projektom ŠTOKOV – “Šta nam teško da otpad od hrane koristimo vešto”, tokom kojeg su izneli predloge za neškodljivo uklanjanje otpada od hrane.

Foto: Opština Pećinci

“Ljudi uglavnom hranu bacaju i naprosto ne znaju kako ona može pametno da se iskoristi, pa smo mi ovim projektom hteli ovu temu i neka rešenja da približimo ljudima. Na primer, jedan deo ostataka hrane može da se podeli socijalno ugroženim osobama, dok drugi deo može da se iskoristi za ishranu životinja ili za kompostiranje” – rekla je Tamara Damjanović, učenica druge godine pećinačke TŠ, smer finansijsko-računovodstveni tehničar, i dodala da su u pripremi svog projekta podršku imali i od Javnog komunalnog preduzeća “Sava” i opštinske inspekcije za zaštitu životne sredine.

Foto: Opština Pećinci

Za osvojeno 3. mesto na ovom takmičenju, za zanimljivu ideju i želju da i sami rade na podizanju ekološke svesti kod svojih vršnjaka i sugrađana, pećinački tim je osvojio vikend putovanje po Srbiji.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.