AK Tamiš Pančevo: Nikolina Radovanović šampionka države u bacanju kugle

PANČEVO – Takmičarka Tamiša iz Pančeva, Nikolina Radovanović, osvojila je zlatnu medalju u disciplini bacanje kugle od dva kilograma i postala šampionka države na Pojedinačnom prvenstvu Srbije u atletici u konkurenciji pionira.

Predvođen trenerom Zoranom Kocićem, Atletski klub Tamiš iz Pančeva se predstavio sa šest takmičara, a najbolja od njih bila je Nikolina Radovanović.

Talentovana atletičarka Tamiša osvojila je zlatnu medalju u disciplini bacanje kugle od dva kilograma. Nikolina je u finale ušla kao nosilac liste, sa najboljim rezultatom. Odmah u prvoj seriji bacila je vodeći hitac, potom je konstantno bila na vodećoj poziciji, a u poslednjoj šestoj seriji Nikolina je ostvarila rezultat od neverovatnih 13,69 metara, pomerila granicu svog ličnog rekorda i tako ubedljivo osvojila zlatnu medalju.

Treba svakako napomenuti da je Nikolina Radovanović tek „ulazno” godište pionirki, da je bila najmlađa učesnica finala u bacanju kugle, pa ne treba sumnjati da će ona svoje najbolje rezultate tek ostvarivati.

Boje Atletskog kluba Tamiš u finalnim disciplinama branili su i Ignjat Papić na 800 m, Nađa Cvetković na 300 m, Nevena Nikolić na 1.500 m, Sara Gagić na 2.000 m i Nina Kostić u skoku u vis. Svi takmičari su oborili svoje lične rekorde i ostvarili zapažene rezultate.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.