AEK oštro osudio ubistvo svog navijača: „To su uradili hrvatski kriminalci i njihovi grčki saučesnici“

Fudbalska javnost je ostala u šoku posle tragične smrti

Čitava evropska fudbalska javnost ostala je šokirana tragedijom koja se dogodila u Atini, gde je navijač AEK-a izgubio život tokom sukoba pristalica atinskog kluba i „Bed Blu Bojsa“.

Tim povodom, oglasio se i AEK, koji je najoštrije osudio tragičan događaj.

– Mihalisova porodica tuguje zbog preranog gubitka deteta. Porodica AEK oplakuje tragični gubitak veoma dragog člana, mladića. Ovaj gubitak nas je uništio. Ne možemo da verujemo da smo ga na ovaj način izgubili zbog hrvatskih kriminalaca i njihovih grčkih saučesnika. Mihalis je brutalno ubijen, ima i dece koja su teško povređena, u kritičnom stanju.

– Zločinci koji su ubili Mihalisa moraju odmah da se identifikuju i skupo da plate za svoju brutalnost. Izvršioci, Hrvati i Grci. Nećemo mirovati, nećemo prestati to da tražimo. Zahtevamo hitno rasvetljavanje slučaja, odgovornost. Nezamisliva je i najmanja pomisao na moguće prikrivanje zločina počinjenog nad grčkim državljaninom. Očigledno je da postoje konkretne odgovornosti za nečinjenje koje je imalo presudnu ulogu u ovom zločinu.

– Predvideli smo šta se dogodilo i sve naše informacije, uključujući i video materijal, nekoliko sati pre toga, poslali nadležnim organima. Činjenica da danas ne oplakujemo više žrtava je isključivo zbog brze intervencije obezbeđenja stadiona i običnih građana.

– Na kraju se obraćamo našim navijačima. Sa vama smo u žalosti za Mihalisom. Potrebna je smirenost, uzdržanost i poštovanje sećanja na heroja Mihalisa. Posvetimo se isključivo borbi da krivce privedemo pravdi – navodi se u saopštenju Atinjana.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.