logo transparend vojvodina uzivo

Spremaju se za rat; Vučić: Veoma sam zabrinut za sudbinu sveta

BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objasnio je zašto u ovom trenutku nije moguć mir u Ukrajini.

„Ja sam siguran da nama dolazi mnogo teže vreme. To nije mogao da mi javi bilo ko. 25. novembra, tri meseca pre početka rata ranije sam govorio o mnogo težem vremenu i sukobu koji nisu postojali u Evropu i to mi nije rekao Putin. Veoma sam zabrinut za sudbinu sveta. Voleo bih da pogrešim. Gotovo je nemoguće izbeći sukob Izraela i Hezbolaha, kao i sukob sa Libanom nas uvodi u veliki sukob na celom Istoku, ali angažuje i kompletan Zapad. Vi vidite da se sve priprema.

Dobijate evropsku komisiju koja će biti radikalnije antiruska. Dobijate jednog od ljudi, gospođu Kalas kojoj je zabranjen ulaz u Rusiju. Kakva je to poruka poslata iz EU? Oni će reći da je to poruka da nema kompromisa, ali kakva je to poruka za Ruse. Okej razumeli smo vas, hoćete da nestanemo i onda ćemo se boriti“, rekao je on i naglasio da se vojske spremaju za rat.

„Da ne govorim o tome kakvi se sve problemi spremaju na Balkanu. Oni misle da ruše Dodika, al problem je ko će da prihvati marionetu nekoa oktroisanog. Samo da znaju da Srbija to neće da prihvati. To je pitanje odnosa poštenja i poštovanja volje srpskog naroda. Mislim da oni već ozbiljno razmišljaju o tome“, skrenuo je pažnju Vučić.

„To ludilo neće da stane što se tiče Rusije i Ukrajine. Te uvrede koje šalju na račun Kine, koja je ponudila nešto što je najlogičnije. Čini mi se da niko normalan ne može to da odbije, ali kao što vidite muk i tišina na svim stranama. Zašto? Pa zato što niko neće momentalni prekid vatre. Baš ih briga koliko će da ih strada“, rekao je on.

Pročitajte još:

 

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.