7 načina da ponedeljak prebrodite bez stresa

Posle opuštajućeg vikneda tu je ponovo ponedeljak i nove radne obaveze, zbog kojih se možete osećati anksiozno.

Posle ludog vikend provoda, izlazaka, pa lečenja mamurluka nedeljom, lenčarenja, uživanja, opuštanja i druženja… posle mini-vikend raja, dočekuje vas sumorni ponedeljak i ponovo kreću obaveze i stres.

Ako patite od „Monday blues“, negativnih osećanja, koje u vama izaziva ponedeljak, evo malih trikova kako da što uspešnije i bez stresa prebrodite početak nove radne nedelje.

 

Napravite plan za ponedeljak

U petak ili subotu, napravite „to-do“ listu za sledeću novu radnu nedelju i ponedeljak, koja će vam sačuvati živce.

 

Nemojte da radite vikendom

I pokušajte da vikendom ne proveravate poslovnu e-mail poštu. Odvojite se od računara i idite u prirodu, jer je vikend vreme za opuštanje i obnavljanje energije.

 

Dobro se naspavajte

Ako subotu veče koristite za izlazak i to je vaš način da se opustite, u nedelju obavezno lezite na vreme i dobro se naspavajte, kako biste bili sveži i odmorni za ponedeljak.

 

Ustanite ranije

U ponedeljak nemojte da čekate poslednji trenutak da ustanete iz kreveta i da se žurno spremate. Probudite se i ustanite nešto ranije iz kreveta, kako biste imali dovoljno vremena za mini-meditaciju, vežbanje i doručak.

 

Praksa meditacije ili molitve

Svi veoma uspešni ljudi priznaju da imaju svoje načine, bilo to meditacija ili molitva, koja im pomaže da razbistre svoj um, da ostanu pribrani i mirni, da budu prisutni u sadašnjem trenutku, a to im pomaže da prebrode stres i daje im snagu za suočavanje sa dnevnim obavezama.

 

Vežbanje

Ustanite ranije kako biste imali vremena za par vežbi, mini-trennig, koji će vas napuniti energijom i samopouzdanjem u susretu sa novim radnim obavezama.

 

Limunda i dobar doručak

Dan počnite sa limunadom, koja podstiče metabolizam i probavu, čisti organizam, a to vam je neophodno za svež početak dana. A tu je i nutricionistički izbalansiran doručak, kako biste bili siti i vaše telo spremno za novu radnu nedelju i radne obaveze.

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.