Nova Kancelarija za inkluziju Roma u Staroj Pazovi

STARA PAZOVA – U Mesnoj zajednici u Staroj Pazovi svečano oje tvorena nova Kancelarija za inkluziju Roma, prostor koji će uneti novu energiju u rad, nove projekte, uspešne saradnje i postaviti sve veće ciljeve.

Eldena Stanić, koordinator za romska pitanja zahvalila se opštini Stara Pazova, od koje romska zajednica ima punu podršku u svim oblastima. „Danas se osećam veoma ushićeno ali i umorno iako sam imala zaista puno pomoćnika oko organizacije ovog događaja. Želim da se zahvalim našem predsedniku Radinoviću što nam je ustupio novo mesto gde će Romi moći da dolaze češće. Ovde ćemo realzovate razne događaje i nove projekte i ideje“, rekla je koordinator za romska pitanja Eldena Stanić.

Foto: RTV Stara Pazova

Poslanica u Skupštini AP Vojvodine Jelena Jovanović rekla je da je ponosna što u Opštini ima 20tak studenata Roma na beogradskom i novosadskom univerzitetu jer je obrazovanje najvažnije. Istakla je da je ona prva Romkinja sa teritorije Opštine koja je postala pokrajinska poslanica i da daje primer mladim devojkama i ženama da je sve moguće, ukoliko rade na sebi.

Ivana Čubrilović ispred opštine Stara Pazova istakla je izuzetnu saradnju sa Kancelarijom i da je lokalna samouprava izuzetno odgovorna kada se radi o romskoj populaciji na njenoj teritoriji. „U prilog tome govori više projekata. Najznačajniji je izgradnja romskih kuća, 30 stambenih jedinica koje služe za stambeno zbrinjavanje romske populacije i razni drugi projekti koje radi Centar za socijalni rad, u kojima i ja lično učestvujem. Oni se bave uglavnom edukacijom Romkinja i njihovim pravima“, rekla je Čubrilović ispred opštine Stara Pazova.

RTV Stara Pazova
Foto: RTV Stara Pazova

Nedavno je obeležen i Međunarodni dan Roma te je tim povodom, nakon otvaranja kancelarije, organizovan i prigodan program. Njega su upotpunila deca iz osnovne škole kao i novoosnovano KUD Romani rjat. Prema rečima Stanićeve, sve je bilo usmereno na važnost obrazovanja, kako bi se što pre izašlo iz kruga siromaštva.

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.