500 miliona dinara za ugovore sa lokalnim samoupravama o namenskim sredstvima

SRBIJA – U Beogradu su danas potpisani ugovori sa predstavnicima lokalnih samouprava o namenskim sredstvima za šta je ove godine, prema rečima ministarke za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darije Kisić, izdvojeno 500 miliona dinara.

“Ovo je primer našeg zajedničkog rada jer vi sami, na nivou svoje lokalne samouprave, znate gde i kako treba da se usmere novčana sredstva i da se usmere upravo onima kojima je finansijska podrška najpotrebnija”, rekla je Kisić.

Navela je da je ove godine za ovu vrstu transfera izdvojeno 500 miliona dinara i izrazila nadu da će do kraja godine biti obezbeđena dodatna finansijska sredstva za tu vrstu podrške pošto se, dodala je, pokazalo da ovakav način rada i lokalni transferi itekako imaju smisla i daju rezultate.

“U svakodnevnom kontaktu sa vama vidimo koliko je svaki dinar uložen upravo tamo gde je potrebno i ubeđena sam da će tako biti i ovaj put. Veoma sam ponosna na činjenicu da sve ovo ide nesmetanim tokom i da ostvarujemo upravo ono što smo zamislili”, rekla je Kisić.

Pomoćnica ministarke u Sektoru za socijalnu zaštitu Biljana Zekavica rekla je da je ovo sedmi put zaredom kako se sprovode namenski transferi.

Istakla je da je ohrabrujuće to što broj lica obuhvaćen namenskim transferima iz godine u godinu značajno raste bez obzira što se, kako je rekla, nekada dogodi da se sredstva iz objektivnih razloga smanjuju.

“To znači da smo uspeli i da uspevamo da ostvarimo zajednički cilj da podrška putem mehanizma namenski transferi sa nacionalnog nivoa vama u lokalnim zajednicama znači i da usluga dođe u prave ruke”, rekla je Zekavica.

Podsetila je da je početkom ove godine usvojena strategija deinstitucionalizacije.

“Ta strategija nam je svima jednako važna i malo više će nas uputiti jedne ne druge jer će naš strateški plan biti samo mrtvo slovo na papiru ako ga vi ne potkrepite svojim lokalnim strateškim planovima i ako ne budemo jednako angažovani na njegovom realizovanju”, poručila je Zekavica.

Pomoćnica ministarke u Sektoru za materijalno-finansijske i analitičke poslove Mirjana Chojbašić rekla je da lokalnim samoupravama sada predstoji postupak javnih nabavki.

“Onog trentuka kada sprovede javne nabavke i potpišete ugovor sa pružaocem usluga mi ćemo vam sredstva preneti u celokupnom iznosu”, rekla je ona.

Pročitajte još: 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: