3 smutija za bolji rad creva

Nije neobično da svako od nas ima neki svoj jutarnji ritual, bilo da je on dobar ili loš. Neko recimo ne doručkuje, neko se odmah hvata za džezvu i skuva kafu, neko pali cigaretu, a od svega što može da postoji, najbolje je da popijete zdrav napitak koji će vam ubrzati rad creva i omogućiti bolju probavu.

Zato je najbolje da pripremite neki od ova tri smutija koja vam mogu u tome pomoći i odmah ćete shvatiti da ste uradili nešto dobro za sebe i svoje zdravlje. Priprema sve tri vrste smutija je ista: sve sastojke je potrebno sjediniti u blenderu i kada se svi oni sjedine, sipajte u čašu i popijte.

Prvi smuti od spanaća i đumbira

Sastojci za smuti:

1 šolja spanaća
polovina avokada
1 kašika čia semena
1 šolja kokosove vode
pola šolje ananasa
1 kašika rendanog đumbira
Avokado sadrži rastvorljiva vlakna i zdrave masti. Čia semenke imaju visok sadržaj vlakana i omega-3 masne kiseline, koje imaju antiinflamatorna svojstva. Ananas sadrži bromelain, enzim koji pomaže pri varenju. Đumbir je poznat po svojim antiinflamatornim svojstvima i sposobnosti da umiri probavne tegobe.

Drugi smuti od bobičastog voća:

Sastojci za smuti:

1 šolja mešanog bobičastog voća (borovnice, jagode, maline)
1 kašika lanenog semena
1 šolja bademovog mleka
pola šolje grčkog jogurta
Bobičasto voće je prepuno polifenola i vlakana, koji podržavaju izbalansiran mikrobiom creva. Laneno seme je odličan izvor rastvorljivih vlakana koja pomažu u pražnjenju creva. Grčki jogurt je bogat probioticima koji unose korisne bakterije u creva.

Treći smuti od kurkume:

Sastojci za smuti:

1 šolja komada papaje
pola zelene banane
1 šolja kefira
1 kašika kurkume

Papaja sadrži papain, enzim koji pomaže u razgradnji proteina i umiruje stomak. Zelena banana je dobar izvor dijetalnih vlakana i prebiotika. Kefir je fermentisano piće puno probiotika. Kurkuma ima antiinflamatorna svojstva i može promovisati zdravu sluznicu creva.

Tagovi:

0 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još: