226 miliona dinara opštini Čoka za izgradnju mosta na reci Zlatici u Padeju (VIDEO)

ČOKA – Predsednica opštine Čoka Stana Đember, potpisala je danas ugovor između Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine i Opštine Čoka u Pokrajinskoj vladi. Predmet ugovora je finansiranje projekta “Most na reci Zlatici, naselje prema Adi”.

Opština Čoka je ove godine, kod Uprave za kapitalna ulaganja, konkurisala za dobijanje sredstava za izgradnju mosta na reci Zlatici. Vrednost ovog dvogodišnjeg ugovora iznosi 226 miliona dinara, dok je u ovoj godini potpisan ugovor na 95 miliona dinara.

Radovi na izgradnji mosta na reci Zlatici sa pristupnom saobraćajnicom u Padeju će trajati dve godine, dok on predstavlja jedinstveno rešenje za putnu infrastrukturu ovog mesta. Tokom izgradnje, put će se proširiti 6 metara, dok će dužina mosta iznositi 35 metara, a širina 11.20 metara.

Foto: Vojvodina uživo

“Novi most će biti izgrađen pored starog mosta, gradiće se se na izlazu iz Padeja, na reci Zlatici. Od kada je otvoren most na reci Tisi u Adi, povećana je frekvencija saobraćaja i sadašnji, stari, most u Padeju na reci Zlatici je ugrožen zbog velike količine vozila koja prolaze preko njega”, izjavila je predsednica opštine Čoka.

Opština Čoka je pre četiri godine pribavila dokumentaciju i uradila građevinsku dozvolu, za koju je sada dopunila raniji projekat i  obezbedila novu građevinsku dozvolu. Iz opštine Čoka govore da ih mnogo raduje što će ove godine krenuti radovi na novom mostu na reci Zlatici, koji ima značaj ne samo za ovu samo opštinu već za ceo Severnobanatski okrug.

Lokalna vlast će u saradnji sa Pokrajinskom pristupiti rešenju ovog višegodišnjeg problema, kako bi se učesnici u saobraćaju osećali bezbedno i sigurno.

Ovom prilikom, predsednica opštine Čoka Stana Đember, zahvalila se Pokrajinskoj vladi i Upravi za kapitalna ulaganja.

Foto: Vojvodina uživo

“Ovim putem želim da se zahvalim Pokrajinskoj vladi na razumevanju, jer zaista opština Čoka sa svojim skromnim budžetom mogla je samo da pribavi projektnu tehničku dokumentaciju i dozvolu, a bez pomoći Pokrajinske Vlade i Uprave za kapitalna ulaganja mi ne bismo ovo uspeli i zato im se javno zahvaljujem”, dodala je predsednica opštine Čoka.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: