13 beauty trendova koji postaju prošlost

Kada je reč o trendovima, uvek će biti onih koji dolaze i odlaze, ali i onih koji prolaze “test” vremena poput klasičnih crvenih usana. Međutim, beauty eksperti sada su dali svoj sud i presudili kojih 13 trendova će postati stvar prošlosti s krajem 2022. godine, čak i ako to tako ne izgleda ovog trenutka.

Drastična, dvobojna kosa

Kolorista slavnih ličnosti Chad Kenyon kaže da trend drastičnog bojenja kose kao što je bio slučaj sa money-piece i sličnim stilovima, gde su prednji pramenovi druge boje, odlazi u zaborav.

Takođe i modi tamnog korena nazire se kraj, te će tako biti “na ceni” suptilni prelazi i “stopljeni” pramenovi.

Jaka kontura

Iako su u prošlosti jako konturisanje, isticanje određenih delova lica i skrivanje bilo kakvih “nesavršenosti” bile glavni trend, slavna šminkerka Sandy Linter kaže da konturisanje kakvo smo viđali kod sestara Kardashian više neće biti na beauty radaru.

Umesto toga, Linter kaže da će se tražiti više “sjaja”, pre nego konture.

Ombré kosa

Ekstremni ombre trend je definitivno gotov”, kaže Kaytee Joyce, koloristkinja u jednom od it salona Benjam u Njujorku. Umesto toga, klijenti sve više traže “prirodniji, osunčani izgled”.

Laura Polko, frizerka slavnih dodala je da klasični ombre i svetle boje menja još suptilniji balayage da bi se zaista dobio izgled kao da vas je “uhvatilo Sunce” i posvetlelo tu i tamo koji pramen. Slobodna forma pramenova je takođe nešto što će biti traženo jer će konturisanje lica ostati u trendu, ali bez prejakih prelaza između nijansi kose.

Preterano iscrtane i oblikovane obrve

“Boxy”, preterano iscrtane obrve trebalo bi da su odavno deo prošlosti, ali hteli to da priznate ili ne, ovakav stil isrtavanja još uvek je aktuelan, ponajviše zbog mode debelih obrva. Međutim, slavna šminkerka Mary Irwin ističe da samo zato što je nešto u trendu, ne znači da pristaje svima.

“Obrve treba da imaju lagan i “pernat” izgled koji se može suptilno pojačati specifičnim izgledom šminke”, istakla je.

Siva kosa je out

Prema Joyce, jednoj od vodećih koloristkinja, farbana siva kosa definitivno je out sledeće godine. Ovo doduše važi samo za nijansu kose koju ste dobili farbanjem, ne i za prirodno sede.

Kako je istakla, “veštačka” siva zapravo retko kome dobro pristaje i čini da koža izgleda bledo i “bolesno”. “Kosa treba da komplementira vaš ton kože”, dodaje.

Kraj preteranih ekstenzija trepavica

Nadogradnja trepavica će i dalje biti u trendu, ali na “četka” izgled trebalo bi zaboraviti.

Umesto toga, biće traženije suptilnije, prirodnije forme koje naglašavaju oko i kod kojih se neće videti, već nakon nekoliko dana, da određene trepavice već nedostaju, kao što je to slučaj kada se radi veći volumen.

“Baking” ide u “penziju”

Matiranje određenih delova lica prilikom šminkanja je odlična stvar da ne “prosijate” u toku dana, i u ovoj formi “bake” će sigurno ostati “must” za besprekoran ten.

Ipak, natapanje lica i određenih delova puderom za setovanje i čekanje po 15 i više minuta, zbog čega ostaje suva i izražena tekstura kože definitivno je na no-no listi za 2023.

Preterivanje sa samopotamnjivanjem

Da, samopotamnjivanje je možda nešto zdravija varijanta od sunčanja, ali prema rečima eksperata, tokom sledeće godine tražiće se blago osunčana nijansa tena, umesto tamne zbog koje mnogi često završe sa narandžastom kožom.

Precizan cat-eye

Dobre vesti za one kojima iscrtavanje eyelinerom nije jača strana! Precizni cat-eye ide u zasluženu penziju, a vraćaju se meke forme, crtane olovkom ili senkom. Takođe, grunge šminka iz 90-ih vraća se na velika vrata, kao i svetlije i tamnije smokey-eye varijante.

Preterano “dewy” koža

Ramy Gafni, poznati šminker i stručnjak za obrve, jednom prilikom je objasnio da je ovaj trend nastao kao kontra-reakcija na trend sa teškim pudrima velike pokrivne moći.

“Svi su želeli taj JLo sjaj, ali u svojoj želji da to postignu, neki su na kraju izgledali previše sjajno i masno”, objasnio je Gafni koji kaže da će sledeće godine dewy, vlažna koža biti i dalje jedan od najpoželjnijih trendova, ali tako da lice deluje “orošeno”. Dakle, ponovo daleko suptilnija varijanta originalnog trenda.

Preterivanje sa bronzerom

Ukoliko pravilno nanesete bronzer to će vašem tenu dati “osunčani” izgled i više života. Ali, kada preterate, veoma lako možete izgledati “narandžasto”, i previše sjajno.

Zato stručnjaci savetuju da se držite mat bronzera koji vašoj koži neće dodati nepotreban sjaj i to u nijansi za nekoliko tonova toplijoj od osnove vašeg lica.

“Teške” trepavice

S obzirom da je trend ekstenzija trepavica u prethodnom periodu bio u vrtoglavom usponu, nema sumnje da su mnogi mišljenja da su upravo guste trepavice pune volumena ono što je završnica svakog makeup look-a.

Međutim, mnogi su koristili previše slojeva maskare ili pak veštačke trepavice koje bi zasenile sav šminkerski posao. Make-up eksperti savetuju da umesto toga pređete na veštačke trepavice sa tanjim vlasima, ili pak da ne preterujete sa maskarom.

Nemojte ih tanjiti ili brijati, jer na duže staze, oštećujete koren i možete završiti sa nečim što ne želite.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: