Zobenica izabran po treći put za potpredsednika Skupštine evropskih regija (AER)

NOVI SAD – STRASBUR – Glasovima predstavnika više od stotinu evropskih regiona, potpredsednik Skupštine AP Vojvodine Damir Zobenica ponovo je izabran za potpredsednika Skupštine evropskih regija (skraćeno: AER), najuticajnije regionalne mreže u Evropi.

Na Generalnoj skupštini AER-a, koja se održava u Strasburu (Francuska), Damir Zobenica je po treći put uzastopno dobio jednoglasno poverenje evropskih regionalnih partnera, a funkciju potpredsednika AER-a zaduženog za regionalni ekonomski razvoj.

Zajedno za Zobenicom, za potpredsednike su izabrani i predstavnici regija iz Austrije, Švedske, Belgije, Irske, Španije, Rumunije, Slovenije i Italije.

Predstavnici AER-a odlučili su da predsednik ove uticajne organizacije ostane dosadašnji predsednik Magnus Berntson iz Švedske, a izabrani su i čelnici svih radnih i političkih tela, koji će ubuduće rukovoditi aktivnostima i strategijama ove mreže.

Potpredsednik Zobenica zadužen je u Skupštini evropskih regija za regionalni ekonomski razvoj, jer je AP Vojvodina zajedno sa AER-om već četvrtu godinu zaredom domaćin međunarodnom Regionalnom poslovnom forumu. Ove godine Regionalni poslovni forum održaće se 25. novembra u Novom Sadu, a u toku su registracije za poslovne sastanke “jedan na jedan” (buisness to buisness – B2B). Četvrti Regionalni poslovni forum biće organizovan kao kombinovani (hibridni) događaj, a očekuje se učešće oko 200 kompanija.

Tokom prošle godine na Regionalnom poslovnom forumu učestvovalo je 215 kompanija iz 28 zemalja, a održano je preko 200 B2B sastanaka.  (vidi sliku u prilogu). U uvodnom delu, tokom prošlogodišnjeg Regionalnog poslovnog foruma prisutnima su se pored visokih zvaničnika iz AP Vojvodine obratili i Oliver Varheji, Evropski komesar za susetsku politiku i proširenje i tadašnji šef Misije Evropske unije u Beogradu Sem Fabrici., kao i predstavnici provincije Fuđijen iz NR Kine i regije Abruzo iz Italije.

Foto: logo AER
Foto: Izvor sa stranice Regionalni poslovni forum III, održan 2020. godine

 

 

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.