10.000 za svakog srednjoškolca

PEĆINCI – Na sednici Skupštine opštine Pećinci, održanoj 1. decembra, odbornici pećinačkog parlamenta su odlučivali po samo jednoj tački.

Oni su jednoglasno doneli Odluku o dodeli jednokratne novčane pomoći učenicima srednje škole na teritoriji opštine Pećinci.

Odluka je doneta na osnovu zaključka Vlade Republike Srbije da se učenicima srednjih škola, koji su državljani Republike Srbije, isplati jednokratna novčana pomoć u iznosu od 10.000 dinara.

Novčana pomoć, za koju će sredstva Opštini Pećinci preneti Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju, biće uplaćena na račun otvoren kod poslovne banke: jednog od roditelja maloletnog, odnosno punoletnog učenika; jednog od roditelja u slučajevima kada samostalno vrši roditeljsko pravo; staratelja u slučajevima kada je pravnosnažnom odlukom organa starateljstva postavljen za staratelja deteta za koje se isplaćuje novčana pomoć; hranitelja u slučajevima kada je pravnosnažnom odlukom organa starateljstva zasnovano hraniteljstvo deteta za koje se isplaćuje novčana pomoć ili punoletnog učenika ukoliko poseduje račun.

Kako je precizirano ovom odlukom, srednja škola je u obavezi da pobrojanim korisnicima dostavi obrazac za uplatu novčane pomoći i da po popunjavanju obrazac dostavi nadležnom organu opštinske uprave.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.