Klavir kao nagrada za muzički entuzijazam

PEĆINCI – Kulturni centar „Pećinci“ donirao je nedavno Osnovnoj školi „Dušan Vukasović Diogen” iz Kupinova električni klavir marke William Wagner.
Foto: Opština Pećinci

Kako nam je rekao vršilac dužnosti direktora pećinačkog KC-a Slobodan Stanković generalni pokrovitelj Dečjeg muzičkog festivala „Mini Tini fest“ je Opština Pećinci, a u okviru sredstava opredeljenih za realizaciju festivala su i sredstva za nagrađivanje učenika i nastavnika koji su pokazali izuzetan entuzijazam tokom priprema za ovaj dečji festival.

„Učenici osnovne škole u Kupinovu, uključujući i odeljenja iz Ašanje i Obreža, dugo i predano su se pripremaliza pomenuti festival zajedno sa svojim učiteljicama i nastavnicom muzičke kulture Anom Ljubojević. Kulturni centar je prepoznao taj rad tokom audicija koje su prethodile samom festivalu i na samom festivalu, tesmo odlučili da pomognemo školi u opremanju muzičkog kabineta, kupovinom pomenutog klavira, kao i stalka koji će omogućiti prenos klavijature i u odeljenja u Ašanji i u Obrežu“ – rekao je Stanković, i dodao da će od ove godine pećinačka lokalna samouprava i Kulturni centar dodatno nagraditiučenike i nastavnike koji su aktivno uključeni u organizaciju i pripremu Mini Tini festa.

Foto: Opština Pećinci

Direktor kupinske škole Zdravko Obrenić, tom prilikom je rekao da je da ovo samo početak opremanja muzičkog kabineta.

„Zahvaljujemo se Kulturnom centru na ovoj izuzetnoj donaciji. I sami smo prepoznali potencijal koji poseduju naša deca što se tiče muzičke umetnosti, te planiramo kompletno i savremeno opremanje muzičkog kabineta. Nastavićemo saradnju sa Kulturnim centrom i rado ćemo se odazivati i ubuduće na sve njihove pozive“ – kazao je Obrenić.

Prilikom svečanog uručenja klavira, nastavnica Ana Ljubojević, koja je pripremala učenike za Mini Tini fest, istakla je da se ulažući u kulturu i obrazovanje ulaže u ono najbitnije – decu.

„Poklon u vidu električnog klavira potvrda je ne samo mog, već i rada učenika naše škole. Koliko god da je lep osećaj kada neko primeti i nagradi vaš rad, još lepši je osećaj kada vidite radost na licima dece. Ovaj prenosivi električni klavir daje nam mogućnost da unapredimo nastavu muzičke kulture, organizujemo sadržajnije svečanosti i pružimo iste uslove svim našim učenicima kako u matičnoj, tako i u područnim školama“ – izjavila je Ljubojević.

Nakon uručenja, učenici su zajedno sa nastavnicom muzičke kulture izveli nekoliko kompozicija na električnom klaviru u muzičkom kabinetu.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.