logo transparend vojvodina uzivo

Zvicer i Milović planski udarili na Vučića zbog hapšenja Belivuka i Miljkovića

Šef kavačkog klana Radoje Zvicer i njegov saradnik iz policije Ljubo Milović brinuli su da li srpski tužioci imaju dokaze protiv njihovih plaćenika iz Beograda Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Oni su su konstatovali da su uhapšeni samo zato jer se predsednik Srbije Aleksandar Vučić uplašio za sebe i svoju porodicu.

„Uradili posao preko medija i pakovanje, prepao se Vučić“, poslao je Zvicer istog dana kada je u Beogradu uhapšena kriminalna grupa Veljka Belivuka, 4. februara 2021. godine.

Srpske bezbednosne službe tih dana objavile su brojne fotografije kojima dokumentuju monstruozne zločine te kriminalne grupe – više pripadnika te organizacije poziralo je sa leševima svojih, kako ih zovu, neprijatelja i slike slalo vođi Zviceru…

Milović je najpre poslao da je znao šta će se desiti, „da će ih bagra spakovati, majku im je*em“…

On i Zvicer, kako se navodi u transkriptima sa Skaja, danima su razgovararali o hapšenju beogradske grupe, pa su konstatatovali da Belivuk i Miljković od svake ture kokaina moraju da imaju deo.

„Moramo za Soprana i Kratosa staviti koji komad“, napisao je Milović četiri dana kasnije.

Zvicer mu je odgovario da on to već čini: „U svaki posao im ja stavim…“

„Znam, pomagao bih i ja“,  napisao je Milović, pa je dobio odgovor: „Pomagaćemo ih, nećemo ih pustiti. Samo da se izvuku od onog plašljivca ********…“

Istog dana Zvicer mu je prosledio prepisku sa advokatom Beograđana, koji ga je ubeđivao da srpsko tužilaštvo nema dokaza, bioloških tragova ubijenih škaljaraca, niti snimak ijednog od oštećenih…

„Ja mislim da nemaju, najveći je problem što su ovamo bili i sve na silu su gurali, jer se prepao za sebe i porodicu“, konstatovao je Milović nakon što je pročitao prepisku Zvicera i advokata koji je na nekada zaštićenoj aplikaciji koristio nadimak Wenger.

„Neka se ispucaju na TV, pa kada prođe još par dana, i ne nađu ništa, onda mi nastupamo da ih prozivamo u medijima da sve rade bez dokaza“, objašnjavao je advokat svoju taktiku šefu kavčana.

Zvicer konstatovao da će to biti teško, jer je „*******poklopio sve medije…“

Kotoranin i advokat razgovor su počeli nakon što je branilac Belivuka i Miljkovića razgovarao sa tom dvojicom Beograđana, pa o tome i izveštava šefa zločinačke ekipe kavački klan.

„Dobro sam, nema sada vremena za umor, sada je najvažnije. Drugari su dobro, sve je za sada ok, mada mediji lupetaju razne gluposti“, napisao je advokat, a Zvicer muje  poručio da je „Sad najbitnije da ovo preguramo“.

Advokatu je napisao i da mu je Kratos – Miljković, poručio da se ne sekiraju za kuće i od njega dobija odgovor:

„Odlično su, malo ih nerviraju mediji, a ostalo je ok. Da, to su i meni rekli“.

Iz njihovog razgovora proizilazi da Zvicer strahuje da li je policija već pronašla DNK, ali i mogu li snimci sa nadzornih kamera otežati položaj uhapšenih…

Zanima ga i jesu li Miljković i Belivuk advokatu nešto pričali o automobilima koje su koristili…

Advokat ga smiruje i poručuje što je najvažnije: „Bitno je da se svi drže i da ne padnu psihički, posle će biti lakše“.

„Jeste, da im se utuvi u glavu da nemaju ništa i ne čitaju novine“, konstatovao je Zvicer.

Wenger mu tada piše da snimci ništa ne dokazuju: „Niti se vide oštećeni. Pritiskaju putem medija ne bi li neko popustio. Pozdravio te Soprano puno“.

Vođu kavčana zanima može li škoditi vreme sa kamera i poređenje sa baznim stanicama i kamere do kuće…

„Telefona nema, tako da nema ni baznih stanica, to što stoji vreme na snimku ne znači da je i to pravo vreme. U kolima se ne vidi niti jedan oštećeni, niti ima njihovih telefona i baznih stanica“.

„Imaju kripte. A imaju i naši… Nadam se kamere na putu do kuće da su pobrisane, biće tu telefona dosta sigurno. Je li onaj pasat oduzela murija“, napisao je Zvicer.

„Ne pominje se niti jedna kripta, niti bazna stanica, ali kada dobijem od tužilaštva ceo predmet sve ćemo znati do detalja. Oni nemaju niti jedan telefon da bi utvrdili čije su bazne stanice, a ne pojavljuju se u predmetu ni druge kamere. Pominje murija da je pasat oduzela, tako piše u prijavi, ali ne kažu da ima bilo kakav trag u kolima“, objasnio mu advokat.

Odmah potom odgovara na Zvicerovo pitanje – da li su mu istražitelji rekli nešto za „pasat…“

„Zasada nemaju ništa, nego samo nagađaju, probaju da slože priču kao da je logična. Zajelac Ivan je po tvrdnji murije taj pasat predao Cratosu“, objašnjava advokat.

Šef kavčana konstatuje da “okupljaju klovnove da mlate“ na televizijama, ali i poručuje da se nada da istražitelji neće naći ništa u tom automobilu.

„Neka se ispucaju na tv, pa kada prođe još par dana, i ne nađu ništa onda mi nastupamo da ih prozivamo u medijima da sve rade bez dokaza. Da su našli nešto već bi objavili, a i mnogo je vremena prošlo“, napisao mu je advokat.

„Misliš da bi već bili rezultati dnk? Biće teško prozivati, poklopio je ******* sve medije”, odgovorio mu Zvicer, ali ga je advokat smirio i rekao mu je da „bi bili već dnk da ih ima od oštećenih“.

Tada mu se i pohvalio da ga novinari već mole za izjave, ali izlaže svoju taktiku.

„Pisaće mediji moje izjave, već sada me mole ali čekamo da ovaj nalet prođe“.

Zvicer govori sagovorniku da niko bolje od njega ne zna što i kako treba da čine, a onda i objašnjava da će troškove za njega i kolege platiti on: „Što se tiče plaćanja tebe i kolega to ću ja namiriti da znaš“.

„Samo pametno i strpljivo i biće kako treba. Ok dogovoreno“, odgovara mu advokat, nakon čega mu Kotoranin govori da će u tih dva dana platiti…

Kriminalna grupa okupljena oko Belivuka i Miljkovića uhapšena je u akciji srpskog Tužilaštva za organizovani kriminal.

Optužnicom koju je još u septembru 2021. godine potvrdilo Posebno odeljenje za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu obuhvaćeno je 30 optuženih.

Terete ih za više monstruoznih ubistava

U Crnoj Gori optuženi su za likvidaciju škaljarca Damira Hodžića, njegovog zeta Adisa Spahića koji nije imao kriminalni dosije i otmicu jednog od vođa barskog ogranka organizovane kriminalne grupe škaljarski klan Mila Radulovića, koji je nakon toga mučen, pa ubijen.

Tri dana nakon hapšenja Belivuka i ekipe Zvicer je od Milovića tražio da mu prenese informacije njihovog saradnika iz srpskih službi bezbednosti, kojeg oslovljavaju sa Šakal –“Imaju li oni što konkretno“.

„Sutra će se videti sa nekim iz SBPOK. Pa ćemo videti“, odgovara mu Milović.

Vođa kavačkog klana tada mu govori da “ovo do sad nema ništa. Mogu oni da pišu koliko oće, ako nema tragova nasilja”.

„Nemaju, da imaju izbacili bi to u prvi plan, a ne pričali budalaštine, vidiš pretražuju svaki dan te oranice neće li naći đe šta“.

Zvicera zanima i jesu li Miljković i Belivuk advokatu nešto pričali o automobilima koje su koristili, ali ga ovaj smiruje i poručuje što je najvažnije: ‘Bitno je da se svi drže i da ne padnu psihički, posle će biti lakše’. Ovaj kaže da je saglasan: ‘Jeste, da im se utuvi u glavu da nemaju ništa i ne čitaju novine’“, konstatuje Zvicer.

Belivuk i Miljković uhapšeni su nekoliko dana nakon što su se vratili iz Crne Gore, gde su drugovali sa Zvicerom, ali i grupom policajaca koji su poslovali s njima, kako tvrde iz Specijalnog državnog tužilaštva.

Ti optuženi Beograđani bili su na crnoj listi crnogorskih bezbednosnih službi, a onda je sa njihovih imena skinuta zabrana.

„Vijesti“ su objavile više transkripata sa Skaj aplikacije, koji dokumentuju da su bivši agent Petar Lazović i nekoliko njegovih kolega iz policije drugovali sa vođama kavačkog klana i njihovim kolegama iz Srbije, dok su čelnici policije i tužilaštva istovremeno uveravali građane da nemaju razloga za brigu.

Tada, navodi se u porukama sa Skaja, i kuju plan kako da namame suparničku, škaljarsku kriminalnu ekipu da krene u oružani napad na te Beograđane, namerno šireći informacije o njihovom dolasku u Crnu Goru.

SDT sumnjiči bivšeg glavnog specijalnog tužioca da je obmanjivao javnost da su Belivuk i Miljković u Crnu Goru ušli na zahtev Republike Srbije kao i da su se prema njima konstantno preduzimale potrebne mere i radnje.

Nekadašnji bezbednjak Zoran Lazović tereti se da je tim članovima kavačkog klana omogućio da nesmetano pređu granicu, na zahtev Zvicera.

Pročitajte još:

 

Tagovi:

0 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.