Zvezda obeležila 65 godina od Minhenske tragedije, Džajić održao emotivan govor

Podsetimo, tragedija se dogodila nakon utakmice Zvezde i Junajteda u Beogradu

Čelnici Crvene zvezde prisustvovali su događaju koji je obeležio 65 godina od Minhenske tragedije i sećanje na istu u kojoj su život izgubila 23 člana ekspedicije Mančester junajteda!

Događaj je organizovan u jednom beogradskom hotelu, od strane samog Junajte a i navijača ovog kluba, a ispred Zvezde događaju su prisustvovali počasni predsednik Dragan Džajić, predsednik Svetozar Mijailović i nekadašnji Zvezdin as Dušan Maravić, koji je upravo na dan utakmice sa britanskim velikanom potpisao ugovor sa našim klubom.

Pored delegacija oba kluba deo svečanosti su bili predstavnik ambasade Velike Britanije, kao i predstavnik hotela u kome su boravili fudbaleri Mančester junajteda. Oni su kao i naš klub dobili plaketu u znak sećanja. Na samom kraju događaja je bivši igrač Mančestera Roni Džonsen predsedniku Svetozaru Mijailoviću uručio prigodan poklon, dok je Dragan Džajić održao veoma emotivan govor.

– Kada ni posle 65 godina ne bledi sećanje – znači da pamtimo sa pijetetom, da poštujemo, da generacije pred nama učimo kako veličina i tradicija, žrtve i heroji uvek moraju da imaju svoje mesto u našim srcima i našim razmišljanjima o budućnosti. Mančester junajted i Crvenu zvezdu vežu brojni sportski aspekti, nažalost i tragedija koju je jedan veliki tim imao na povratku iz Beograda. Velike utakmice, golovi, nadigravanja, radost pobeda i tuga poraza.

– Između ostalog i prvi stranac koji je u Mančester junajted stigao iz redova Crvene zvezde, Nikola Jovanović, kao i jedan od kapitena tima, Nemanja Vidić. Naučeni smo da fudbalske i sportske prijatelje poštujemo i ljubomorno čuvamo. Nesreće nas povređuju i ostavljaju ožiljke, ali nas itekako zbližavaju. One nas uče da poštujemo dragocenost života i sve ono što ga čini. Danas se prisećamo onih koji su nastradali i zahvaljujemo što su učvrstili veze velike fudbalske zajednice. Crvena zvezda pamti 1958. godinu i „cveće Mančestera“. U Beogradu, u Crvenoj zvezdi, uvek možete da računate na iskrene fudbalske prijatelje Mančester junajteda – zaključio je Dragan Džajić.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: