Zvali su ga “Maradona”, a Zvezdi je oprostio dug od 400.000 evra

Radi se o jednom od najboljih driblera sa Balkana koji je igrao u ovom dresu

Druga polovine prve decenije 21. veka u Crvenoj zvezdi nije bila preterano dobra. Partizan je surovo dominirao srpskim fudbalom, dok se klub sa Marakane borio da im odgovori na to. Iako su trofeji nedostajali, Zvezda je tada iznedrila nekoliko fudbalera.

Jedan od njih jeste i Igor Burzanović, crnogorski fudbaler koji je zbog zbog načina igre i raskošnih driblinga dobio i nadimak Maradona. Brzo su ga navijači zavoleli, a i on je njih. Pored ljubavi navijača, za jako kratko vreme je postao i glavna figura tima.

Večiti derbiji sa Partizanom su mu bili posebna inspiracija, pa je tako u pet utakmica protiv najvećeg rivala postigao četiri gola. Ovaj, sada već penzionisani fudbaler je odlučio i da poseti Marakanu, gde je proveo dve godine.

 

Još jedna stvar zbog koje je bio jako voljen od navijača, jeste i to što je klub iz Ljutice Bogdana oprostio čak 400.000 evra duga.

– Prodat sam bio za 1.100.000 evra, tako da je Zvezda zaradila na meni. Oprostio sam 400.000 evra. Nisam mogao psihički da izdržim. Imao sam armiju navijača, klub i sve sam ja imao to što sam hteo. Voleo sam da radim ovaj posao. Kada sam došao u Zvezdu, imao sam treći najmanji ugovor tamo, a bio sam zvezda prelaznog roka na Balkanu. Uspeo sam igrama i ponašanjem da produžim ugovor, da onda budem među tri najbolje plaćena igrača -rekao je svojevremeno Burzanović.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: