logo transparend vojvodina uzivo

Zrenjaninski predškolci poslali najlepšu sliku sa Trga slobode (FOTO/VIDEO)

ZRENJANIN – Pre tačno osam godina, 8. juna 2016. godine, Zrenjanin je bio prvi grad u Srbiji koji je, uz Ples maturanata, pokrenuo i organizovao još jednu specifičnu manifestaciju – Ples predškolaca.

Mališani koji su tada obeležili završetak boravka u vrtićima i polazak u prvi razred sada su već srednjoškolci, a na Trgu slobode danas su se okupila deca iz svih zrenjaninskih vrtića i zajedno sa svojim vaspitačima, roditeljima, bakama i dekama proslavila kraj školske godine i početak priprema za nove obaveze koje ih očekuju od 1. septembra.

Predškolci su plesali u crvenim i zelenim majicama, uz taktove klasične kompozicije iz baleta-bajke „Krcko Oraščić“ Petra Iljiča Čajkovskog, na koju je urađen prigodan tekst “Zdravo svete, još uvek sam dete”.

Na početku manifestacije su svi zajedno uživali u pesmi “Moj grad, moj Zrenjanin”, koju je izveo hor iz vrtića “Maslačak”, sa vaspitačicom Jasminom Ružić, inače autorkom teksta i koautorkom muzike za pesmu.

Organizatori “Plesa predškolaca” su Grad Zrenjanin i Predškolska ustanova Zrenjanin, uz podršku vaspitača i koordinatorke plesa Nikolete Vidaković.

Poruke predškolcima, budućim prvacima, ali i svim prisutnim na Trgu slobode, uputio je gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura.

“Draga deco, zahvaljujući vašim roditeljima, bakama i dekama, ponajviše vaspitačima i Predškolskoj ustanovi, vi danas počinjete da nosite jednu novu, važnu i značajnu titulu – đak prvak. Čestitam vam na tome, takođe što šaljemo danas jednu lepu sliku sa našeg trga, pre nedelju dana su to bili maturanti, a danas ste vi, predškolci. Na jesen ćete od grada Zrenjanina svi dobiti besplatne udžbenike, pribor i torbe i sve ono što vam treba za bezbrižan početak školske godine i želim vam da se ovog leta lepo provedete, odmorite i od jeseni u đačke klupe”, istakao je gradonačelnik.

U ime Predškolske ustanove obratio se vršilac dužnosti direktora Željko Cvijanović, poručivši deci da su uspešno preskočila jedan stepenik u svom obrazovanju.

“Nadamo se da ćete i sve sledeće preskočiti uspešno, da ćete biti zdravi i veseli i srećni. Mi i dalje ostajemo vaša kuća, kad god budete želeli da posetite vaše vaspitače, dobrodošli ste”, kazao je Cvijanović.

Nakon manifestacije na Trgu slobode, gradonačelnik je u svom kabinetu upriličio prijem i organizovao predstavljanje video-spota za pesmu „Moj grad, moj Zrenjanin“. Uz autorku teksta i muzike Jasmine Ružić i v.d. direktora Predškolske ustanove Željka Cvijanovića, promociji su prisustvovali i autori spota – Dušan Udicki (režija, kamera i montaža) i Đula Feldeši (dron, color grading).

Koautor muzike i aranžer je Marko Pejčić, video produkciju potpisuje Kulturni centar Zrenjanina, a u spotu su korišćeni snimci iz drona i fotografije Predraga Kostina, Marjana Mahalupa i Aleksandra Blanuše.

Autori pesme i spota posebnu zahvalnost upućuju Gradu Zrenjaninu, Predškolskoj ustanovi Zrenjanin, kolektivu vrtića i deci i roditeljima iz vrtića „Maslačak“, kao i Branislavu Frencu, na maketama zrenjaninskih mostova i vetrenjače.

 

Pročitajte još:

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.