logo transparend vojvodina uzivo

Zrenjaninski Mali sajam sporta okupio gradske sportske klubove, decu, istaknute sportiste, predstavnike sportskih asocijacija i državnih institucija

ZRENJANIN – Mali sajam sporta, koji punih 13 godina organizuju Sportski savez Srbije i Ministarstvo sporta Republike Srbije, uz pomoć teritorijalnih sportskih saveza i podršku lokalnih samouprava, juče je održan u Zrenjaninu.

Na Trgu slobode organizovan je zanimljiv i sadržajan program koji je okupio više od 50 gradskih sportskih klubova, istaknute sportiste, predstavnike sportskih asocijacija i državnih institucija, a pre svega one kojima je u osnovi i namenjen – deci predškolskog i školskog uzrasta, budućim sportistima, kako bi se upoznali s brojnim sportovima za koje postoje mogućnosti treniranja u našem gradu.

Sajam je zamišljen kao jedinstvena promocija sportske ponude Zrenjanina i obuhvatio je više sportskih poligona i štandova, uz predstavljanje sportova i klubova, kao i održavanje predavanja Antidoping agencije Republike Srbije “Osnove borbe protiv dopinga u sportu”.

Posebne aktivnosti pripremljene su za one najmlađe, zrenjaninske predškolce i održane su pod sloganom “Sport je važan da bi bio zdrav i snažan”. Posle Kragujevca i Valjeva, Zrenjanin je treći ovogodišnji domaćin “Malog sajma sporta”.

Otvarajući manifestaciju u ime domaćina, gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura pozdravio je veliku i bogatu porodicu Sportskog saveza grada Zrenjanina. Zahvalio se na podršci Sportskom savezu Srbije, Ministarstvu sporta, Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu.

“Svi oni pomažu grad Zrenjanin zato što smo bili Evropski grad sporta 2021. godine i zato što imamo velika ulaganja kada je u pitanju sportska infrastruktura. Ove godine završavamo naš fudbalsko-atletski stadion, dobili smo novu trim stazu sa tartanom u našem Karađorđevom parku, dobićemo novu modernu teretanu u “Kristalnoj dvorani”, radiće se određene rekonstrukcije u Domu borilačkih sportova, ali ono na šta smo najviše ponosni i ono čime želimo da se pohvalimo i legitimišemo ne samo u Srbiji, jesu naši olimpijci. Ovo je godina olimpizma i za sada Zrenjanin ima, zajedno sa sportistima koji su ispunili normu, sudijama i trenerima, ukupno 12 učesnika u Parizu”, kazao je gradonačelnik i poželeo da taj uspeh postignu i rvači Kadžaja, Tibilov i Nemeš koji se takmiče na kvalifikacionom turniru.

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta istakao je da Zrenjanin i na ovakav način dokazuje da je grad sporta i da ima kapacitet za organizaciju ovako lepih sportskih manifestacija. Izrazio je uverenje da će današnji dan biti prilika i za decu koja se ne bave sportom da odaberu neku sportsku disciplinu i upišu se u neki zrenjaninski sportski klub.

Predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek izrazio je zadovoljstvo zbog prisustva pred Zrenjanincima, jer je u našem gradu proveo osam godina i poručio da je ovo prava slika Zrenjanina, koji je zaista grad sportova i koji opravdava epitet grada s najviše osvojenih olimpijskih medalja.

“Nadam se da će i moji drugari rvači i svi ostali sportisti koji odu na Olimpijske igre u Pariz opet biti dočekani kao što sam i ja 2016. godine i pošto moju zlatnu medalju svojataju da je “pola” zrenjaninska, ja mogu da potvrdim da je to zaista tako. Iz mog ličnog iskustva, kada mi je bilo najteže, grad Zrenjanin je stao iza mene i dao mi podršku. I na vama je, draga deco, da trenirate, da se bavite sportom, da živite zdravo, vredno radite i verujete u svoje snove, a na nama je da mislimo kako da vam stvorimo najbolje uslove za rad i obezedimo još bolju sportsku infrastrukturu”, kazao je Štefanek.

Pre programa na Trgu slobode, gradonačelnik je priredio prijem za goste i organizatore Malog sajma sporta, kom su, uz Štefaneka i Bastu, prisustvovali i Goran Marinković, generalni sekretar Sportskog saveza Srbije, Jasmina Juras, predsednica Sportskog saveza Vojvodine, Mladen Stojšin, generalni sekretar Sportskog saveza Vojvodine, Dane Korica, član Upravnog odbora Sportskog saveza Srbije, jedan od najvećih srpskih atletičara, Momir Rnić, proslavljeni rukometaš i olimpijac iz Zrenjanina, Rajko Petrović, predsednik Sportskog saveza grada Zrenjanina i Vukosava Đapić Atanacković, generalna sekretarka Sportskog saveza grada.

Oni su potom i obišli štandove zrenjaninskih sportskih klubova, razgovarali sa sportistima i trenerima. Sportski savez Srbije uručio je i komplete lopti klubovima članicama Sportskog saveza grada.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.