logo transparend vojvodina uzivo

Zrenjaninska 17. po redu Noć muzeja održaće se 18. maja

ZRENJANIN – Manifestacija „Noć muzeja u Zrenjaninu“ održaće se u subotu, 18. maja, u terminu od 17 do 24 časova i to po sedamnaesti put.

Narodni muzej Zrenjanin i ostali učesnici pripremili su bogat program za sve posetioce, a važno je naglasiti da su svi sadržaji besplatni.

Posetioci Muzeja imaće prilike da vide tri izložbe u prizemlju zgrade, i to: u Salonu „Slike svetlosti i sene – dela srpskog i jugoslovenskog slikarstva 20. veka u vlasništvu porodice Janićević”, u Malom salonu „Nasleđe: kolekcija predmeta Nadežde Petrović” i u Kutku za decu i mlade (deo Salona) „Odjeci 2021–2024. – Izbor radova učenika iz kreativnih i likovnih radionica”.

U Noći muzeja će premijerno biti otvorene dve nove celine u okviru stalne postavke, Stalna postavka posvećena fotografiji i Stalna postavka Zbirke stare i retke knjige.

Na prvom spratu biće tri kamerne postavke, Poklon kolekcija dr Berenјi Janoša iz Torde, Predstavljanje pobedničkih radova polaznika umetničke sekcije Doma učenika „Angelina Kojić Gina” u Legatu Zlate Markov Baranji, Nove akvizicije u legatu porodice Varadi, kao i akcentovanje interaktivnih sadržaja u Legatu Uroša Predića.

Najmlađe posetioce očekuju tri radionice: „Muzejska potraga” (2. sprat stalne postavke), „Vuneni svet u bojama: radionica izrade pregača i tozluka” (Mali salon) i „Moja igračka od gline”(Atrijum).

Muzički program koji je koncipiran drugačije nego prethodnih godina biće u potpunosti realizovan u saradnji sa Muzičkom školom “Josif Marinković” Zrenjanin.

Interesantne programe za Noć muzeja pripremili su i Savremena galerija Zrenjanin, Kulturni centar Zrenjanina, Narodno pozorište „Toša Jovanović”, ALUZ (Asocijacija likovnih umetnika Zrenjanina), Udruženje građana “Baštinar” iz Perleza i Udruženje žena „Veliko srce” iz Lazareva.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.