logo transparend vojvodina uzivo

Zrenjanincima dostupna bivalentna vakcina protiv virusa Korona

ZRENJANIN – Dom zdravlja „Dr Boško Vrebalov“ saopštio je da je od danas u ovoj zdravstevnoj instituciji dostupna vakcina Spikevax bivalent Original/Omicron, bivalentna vakcina, koja se primenjuje kao buster doza, kod osoba koje su ranije primile samo primarnu seriju, dve doze vakcine ili jednu ili više buster doza vakcine protiv virusa Korona.

Ova vakcina je namenjena osobama starijim od 12 godina.

„ Građani ovu vakcinu mogu dobiti nakon tri meseca od poslednje primljene doze vakcine protiv Covid-19 ili oni koji su potpuno vakcinisani i preležali koronu.Primena bivalentne vakcine, kao buster doze, naročito se preporučuje osobama starijim od 50 godina, osobama sa primarnom i sekundarnom imunodeficijencijom, osobama sa komorbiditetima, korisnicima i zaposlenima u domovima za stara lica kao i zaposlenima u zdravstvenim ustanovama.Bivalentna vakcina napravljena je upotrebom tehnologije informacione RNK. Može se primeniti kao buster doza kod svih osoba bez obzira na to koju vrstu vakcine su prethodno primile.“ – poručili su iz Doma zdravlja „Dr Boško Vrebalov“.

Zainteresovani građani mogu se javiti u prostorijama Stare specijalističke klinike u Bulevaru Milutina Milankovića 5 i zakazati termin vakcinacije.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.