Zrenjaninci još jednom potvrdili koliko su humani

ZRENJANIN – U prostorijama Crvenog krsta Zrenjanin juče je uspešno realizovana akcija dobrovoljnog davanja krvi u okviru koje se odazvalo 70 dobrovoljnih davalaca, a prikupljeno je 55 jedinica ove dragocene tečnosti.

Akciju je takođe podržao i gradonačelnik Simo Salapura koji je dao krv po 48. put i ujedno pozvao građane da se odazovu akcijama u narednom periodu.

„ U danima kada češće nego obično apelujemo na dobrovoljne davaoce krvi da pomognu, jer je za letnji period karakterističan smanjen odziv davaoca i zalihe krvi su izuzetno niske, svaka prikupljena jedinica krvi je dragocena. Dragi davaoci, hvala vam za svaku šansu za život koju ste nekome nesebično poklonili“ – poručili su iz zrenjaninskog Crvenog krsta.

Naredna akcija dobrovoljnog davanja krvi održaće se u ponedeljak 14. avgusta u periodu od 08 do 12 časova, takođe u prostorijama ove organizacije.

Podršku akciji dobrovoljnog davanja krvi mogu da daju svi zdravi sugrađani, koji imaju između 18 i 65 godina života i više od 50 kg težine.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: