Zrenjaninac Mihailo Mladenović osvojio prvu nagradu na Internacionalnom takmičenju u klasičnoj muzici u Njujorku

ZRENJANIN – Gitarista Mihailo Mladenović, student četvrte godine u klasi profesora dr Uroša Dojčinovića, osvojio je prvu nagradu u okviru međunarodnog takmičlenja u Njujorku.

Protekla godina je za mladog Zrenjaninca bila veoma uspešna, učestvovao je na mnogobrojnim internacionalnim takmičenjima, pri čemu je značajna ostvarenja doneo iz Bugarske, Belorusije, ali i Rusije.

U izjavi za portal „Vojvodina uživo“ uspešni zrenjaninski gitarista je rekao da je program za ova takmičenja vrlo predano pripremao proteklih godinu dana.

„ Oni koji se bave klasičnom muzikom znaju koliko je to sati vežbanja u četiri zida. Za vrhunsko izvođenje klasične muzike potrebna je velika disciplina i odricanje. Presrećan sam što sam ovu sezonu završio dobrim rezultatom. Na HXVI Internacionalnom takmičenju u Ćustendilu (Bugarska, EU) dobio sam III nagradu, y Minsku (Belorusija) na Međunarodnom takmičenju “Gitarologija” dobio sam III nagradu, u Moskvi na Međunarodnom takmičenju “Zlatna struna” (Rusija)  dobio sam II nagradu. Konačno 10. jula sam osvojio prvu nagradu na Internacionalnom takmičenju u klasičnoj muzici u NJujorku (SAD). Smatram da je za mladog muzičara veoma važno izaći na međunarodnu scenu i biti vrednovan u svom radu od eminentnih profesora, koji imaju bogatu umetničku i pedagošku karijeru iza sebe“ – rekao je Mladenović.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: