Zrenjanin : Potpisani kupoprodajni ugovori za deset seoskih kuća s okućnicom

ZRENJANIN – U Baroknoj sali Gradske kuće juče je u prisustvu zamenika gradonačelnika Saše Santovca još deset porodica potpisalo kupoprodajne ugovore u okviru konkursa koje realizuje Ministarstvo za brigu o selu, o dodeli bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom.

Vlasnici novih seoskih kuća s okućnicom postale su porodice Novaković/Stojkov (Melenci), Dovatov Cera (Melenci), Brenda/Radu (Ečka), Pakai/Šulja (Belo Blato), Hajriz/Kolompar (Perlez), Ivanov (Perlez), Milošević (Perlez), Ćosović (Lazarevo) i Miklja (Orlovat).

Čestitajući novim vlasnicima kuća na selu, zamenik gradonačelnika Saša Santovac izneo je podatak da su, zaključno sa ovim potpisivanjem kupoprodajnih ugovora, na teritoriji Grada Zrenjanina dodeljene 42 kuće.

“Time je zaokružena celina za ovu godinu, uz očekivanja da već u narednoj godini bude novih potpisivanja, jer smo videli da je ova akcija naišla na pozitivan odjek i razmišljanje, s obzirom da su kuće dodeljene u 14 naseljenih mesta. Najviše ih je u Belom Blatu – osam, a prednjače i Perlez, Tomaševac, Banatski Despotovac, gde su kupljene po četiri kuće. Prvi put se danas potpisuje ugovor i za jednu kuću u Ečki. Kroz akciju “Da nam sela budu bliža”, koju sporovode gradonačelnik, zamenik, pomoćnici, čelnici javnih preduzeća, obilazeći sva naseljena mesta, sagledavaju se problemi s kojima se suočavaju građani u tim mesnim zajednicama i traže se mogućnosti za njihovo rešavanje. Danas je usvojen i predlog Odluke o budžetu za 2023. godinu, očekujemo narednog petka da ga potvrdi i Skupština grada i njim su predviđena sredstva za nove infrastrukturne projekte u seoskim sredinama, ali i za ulaganja u obrazovanje, u škole i objekte predškolskog boravka. Otvaranjem mlađih vrtićkih grupa u 15 seoskih sredina pružamo priliku roditeljima da imaju ravnopravnije uslove u odnosu na one koji žive u gradu i da mališani imaju slične pogodnosti. Čestitam vam još jednom, uz želju mladim parovima koji su dobili krov nad glavom, da u narednom periodu i prošire svoje porodice” – poručio je zamenik Saša Santovac na jučerašnjoj svečanosti.

 

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.