Zrenjanin: Pedeset dva stočara dobila ukupno 145.200 kilograma merkantilnog kukuruza

ZRENJANIN – Gradska uprava Zrenjanin saopštila je da je pedeset dva poljoprivrednika, stočara sa teritorije Grada Zrenjanina, dobilo na ime državne pomoći, ukupno 145.200 kilograma merkantilnog kukuruza i da tokom narednih dana predstoji njegov transport i raspodela.

Republička direkcija za robne rezerve izvršila je bespovratnu isporuku do 15.000 tona merkantilnog kukuruza, u cilju upućivanja pomoći uzgajivačima mlečnih krava. Za tu vrstu pomoći mogla su da konkurišu registrovana poljoprivredna gazdinstva koja se bave uzgojem mlečnih krava, a mlečna krava jeste svako žensko grlo goveda starije od 24 meseca u trenutku objavljivanja javnog poziva.

Stočari sa teritorije Grada Zrenjanina, koji su dobili pomoć, uzgajaju ukupno 605 krava i sleduje im 240 kilograma kukuruza po grlu, koji mogu da preuzmu nakon izdavanja odgovarajuće potvrde od strane Poljoprivredne stručne službe Zrenjanin, navode n zvaničnom sajtu Grada Zrenjanina.

Republička direkcija za robne rezerve kukuruz namenjen korisnicima s ovog područja skladišti u rinfuzu u silosima u Pančevu i Ilandži, te se glavna tema razgovora u kabinetu gradonačelnika ticala organizacije i mogućnosti transporta.

„ Ova pomoć će našim poljoprivrednicima, uzgajivačima mlečnih krava, svakako dobro doći i Grad Zrenjanin, u saradnji s Poljoprivrednom stručnom službom, razmatra na koji način i u što kraćem roku da merkantilni kukuruz dopremi u Zrenjanin i ovde izvrši raspodelu. Poljoprivrednici, koji za to imaju tehničkih mogućnosti, mogu kukuruz preuzeti i sami, u navedenim silosima, ali generalno to predstavlja problem, i iz tog razloga Grad Zrenjanin izlazi im u susret, što je lokalnim samoupravama sugerisano i od strane Ministarstva poljoprivrede.“ – istakao je gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: