logo transparend vojvodina uzivo

Zrenjanin: Održano 54. Opštinsko takmičenje osnovaca “Šta znaš o saobraćaju”

ZRENJANIN – Osnovna škola „Dr Aleksandar Saboljev“ u Ečki bila je domaćin tradicionalnog, 54. Opštinskog takmičenja osnovaca “Šta znaš o saobraćaju”, na kom su učenici demonstrirali veštine u praktičnom delu vožnje bicikla na poligonu, a u teoretskom delu u polaganju testova iz oblasti bezbednosti saobraćaja.

Učestvovale su ekipe iz devet osnovnih škola sa teritorije Grada Zrenjanina, a najuspešnije su bile „Dr Aleksandar Sabovljev“ Ečka, “ Žarko Zrenjanin“ Zrenjanin i „Vuk Karadžić“ Zrenjanin.

Pobednici okružnog takmičenja, koje će biti održano krajem maja, predstavljaće Srednjobanatski okrug na državnom takmičenju u Beogradu.

Ovo tradicionalno takmičenje koje svake godine organizuju Auto-moto savez Srbije i Društvo nastavnika tehničkog obrazovanja Srbije, podržao je, kao i uvek, Grad Zrenjanin – Savet za bezbednost saobraćaja, koji je dodelio pobednicima bicikle. Podršku takmičenju dali su i Automoto-tehnički centar doo, Autoškola ABC, MUP Republike Srbije i Mesna zajednica Ečka.

Još jedna smotra na temu poznavanja saobraćaja i sa ciljem poboljšanja bezbednosti najmlađih učesnika u saobraćaju – “Pažljivkova smotra” – održana je u Vršcu, gde su se takmičila deca predškolskog uzrasta i učenici prvog i drugog razreda osnovnih škola.

Nastupile su ekipe iz Zrenjanina, Kovina, Kovačice, Nove Crnje, Velikog Gradišta i Vršca, a naš grad predstavljali su predškolci vrtića „Biberče“, učenici prvog razreda OŠ „Dr Jovan Cvijić“ Zrenjanin i učenici drugog razreda OŠ „Dr Aleksandar Sabovljev“ iz Ečke.

Od ekipa koje su predstavljale Zrenjanin najuspešniji su bili prvaci OŠ „Dr Jovan Cvijić“ koji su osvojili treće mesto u svojoj kategoriji.

Kroz vršnjačku edukaciju i druženje, deca su na zabavan način učila o saobraćaju, a sve uz podršku vaspitača, učitelja i roditelja. Upravo njihovo aktivno uključivanje u rad sa decom je najvažnije za podizanje nivoa saobraćajnog obrazovanja i vaspitanja dece. Deca su pokazala znanje u poznavanju saobraćajnih znakova, pravila saobraćaja i bezbednog učešća u saobraćaju kroz različite igre koje su prilagođene njihovom uzrastu.

“Pažljivkovu smotru 2023” organizuje Agencija za bezbednost saobraćaja Republike Srbije, uz podršku lokalnih samouprava.

 

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.