Zoološki vrt Palić dobija avantura park

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Zoo vrt Palić

Grad Subotica oglasio je javnu prezentaciju urbanističkog projekta za izgradnju avantura parka u okviru ZOO vrta Palić.

Naručilac plana je Park Palić doo, a obrađivač JP za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje Subotica, piše Ekapija. Кako je navedeno u projektu, u okviru kompleksa ZOO vrta Palić, na prostoru koji nije priveden nameni, a koji je planom predviđen za proširenje zoološkog vrta, planirano je postavljanje poligona za rekreaciju – Avantura park. Na taj način će se postojeći kompleks ZOO vrta dopuniti sadržajima koji su namenjeni za rekreaciju i razonodu posetilaca.

Avantura park će se prema projektu sastojati dva nivoa, na osam stubova crnog bora na koje se montiraju platfome donjeg i gornjeg nivoa sa dekingom od impregniranog bora i ogradom od borovih impregniranih štafli.

Donji nivo predviđen je za mlađe korisnike, na visini od 80-200 centimetara, dok će gornji nivo biti na visini od 300-500 centimetara.

Platforma na dva nivoa nalaziće se na samom ulazu u avantura park. Prepreke u sklopu nivoa biće raspoređene po težini savladavanja – viseći mostić na sajli, balans greda sa preprekama, viseći balvani, tarzan lijane, uspravni balvani za provlačenje, horizontalni obruči – bačve za provlačenje, viseći zid sa hvatovima, gelender-zip line, paukova mreža, viseći most od mreže, most sa diskovima, cik cak balvani, hod po žici, zip line, viseći džakovi, slack line, viseći zid sa rupama i slično. Predviđena površina za postavljanje avantura parka iznosi 565 metara kvadratnih. Prezentacija urbanističkog projekta traje do 14. oktobra.

Tagovi:

Pročitajte još: