Zonska smotra recitatora održana u Kovinu

KOVIN – Kovin je i ove školske godine ugostio najuspešnije recitatore iz opština Južnog Banata, na Zonskoj smotri za 2023. godinu, koja je održana nedavno u Centru za kulturu, u suorganizaciji sa Savezom amatera Vojvodine i pod pokroviteljstvom Opštine Kovin.

Veoma uspešni ponovo su bili recitatori iz škola sa teritorije opštine Kovin. U kategoriji Mlađi uzrast, diplome i plasman na pokrajinsku smotru osvojili su: Lana Adamov, učenica drugog razreda OŠ „Desanka Maksimović“ Kovin, Erik Seke, učenik trećeg razreda OŠ „Žarko Zrenjanin“ Skorenovac i Lena Janjević, učenica trećeg razreda O.Š. „Jovan Jovanović Zmaj“ Kovin.

U kategoriji Srednji uzrast među najboljima su Rastko Karapandžić i Nikolina Rvović, oboje učenici šestog razreda OŠ „Desanka Maksimović“ Kovin i Sara Maksimović, učenica osmog razreda OŠ „Đura Jakšić“ Kovin.

U kategoriji stariji uzrast zasluženo u Sečanj putuje Darija Krstić, učenica drugog razreda Gimnazije i srednje stručne škole „Branko Radičević“ Kovin.

Iako se nisu plasirali dalje, nekoliko recitatora iz škola kovinske opštine dobilo je pohvale žirija za izvođenje, zbog čega su se i našli u društvu najboljih na zonskom nivou takmičenja.

Najbolji recitatori iz cele Vojvodine predstaviće se na smotri u Sečnju od 21. do 23. aprila.

Kompletan spisak svih nagrađenih objavljen je na sajtu Opštine Kovin.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: