Dijeta se može ocenjivati po brzini delovanja, ali i o efektima po zdravlje, ekonomičnosti, lakoći pripreme hrane i praćenja nekog režima ishrane… Hrana koja leči upale, topi kilograme i masne naslage. U ovom režimu ishrane, jedete tri obroka i dve užine.
Svaki obrok delite na sličan način: jednu trećinu treba da čine proteini ali dobijeni iz posnog mesa kakvo je živina i riba, a dve trećine su voće i / ili povrće i / ili mahunarke. Od povrća, izbegavajte krompir i slične skrobne varijante, trudite se da to budu zeleno i korenasto povrće.
Dodajte i zdrave masnoće iz namirnica kao što su maslinovo ulje, avokado, bademi.
Ukupno bi trebalo da obrok sadrži oko 40 odsto ugljenih hidrata, 30 odsto belančevina i 30 odsto masnoće – time se, tvrde stručnjaci, umiruju upalni procesi u organizmu.
Dosta vremena treba da se potroši na pripremu ovakvih obroka, ali rezultati se vide!
Pročitajte još:
Povrće od kog mršavite i dobijate preplanuli ten
Kelj je član porodice kupusa, a listovi mogu da budu zeleni ili ljubičasti, glatkog ili kovrdžavog oblika. Ima ukupo 33 kalorije, 6 grama ugljenih hidrata (od kojih su 2 vlakna) i 3 grama proteina. Kelj sadrži vrlo malo masti, ali veliki deo masti u njemu je omega-3 masna kiselina koja se zove alfalinolenska kiselina. S […]
Opširnije
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.