Zna se ko je potpirivao haos na KiM: Saopštenje otkrilo namere države izvan EU!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Haos na Kosovu i Metohiji se najzad smirio posle turbulentne srede, a na sastanku sa Srbima iz južne pokrajine, predsednik Vučić ukazao je na to da je Priština imala “zeleno svetlo” i podršku jedne zemlje izvan Evropske unije.

U tom momentu to su bila saznanja naših bezbednosnih službi, a u toku današnjeg dana, malo pre 14 sati, na Tviteru je osvanuo niz “tvitova” koji najverovatnije potvrđuje dosadašnje teorije.

Ovo je samo još jedan dokaz koliko zapadne sile imaju uticaj na političare sa tzv. Kosova i pokazatelj da je i njima, kao i kosovskim vlastima, odgovaraju sukobi kojima žele da nanesu šteti Srbiji.

Ambasada Velike Britanije u tzv. Kosovu je poručila sledeće: Delovanje protiv organizovanog kriminala je u interesu svih građana Kosova i mi podržavamo kosovsku vladu u očuvanju vladavine prava na celom Kosovu, saopštila je ambasada Velike Britanije.

Napori da se ova akcija opstruiše nasiljem, kao i upotreba zapaljive retorike, samo pomaže onima koji žele da stvore podele među zajednicama na Kosovu – navedeno je na tviter nalogu ambasade.

Ukazuje se i da su zabrinuti zbog izveštaja o zastrašivanju novinara koji pokušavaju da rade svoj posao i izveštavaju o činjenicama na terenu.

Novinari imaju pravo da rade u sigurnom okruženju, a oni koji to ugrožavaju treba da odgovaraju.

Prethodno je reagovao ambasador SAD u Srbiji Entoni Godfri rekao je da se pažljivo prati situacija.

– Veoma pažljivo pratimo situaciju u Severnoj Mitrovici. Video sam izjave predsednika Vučića, premijerke Brnabić, Petra Petkovića, u kontaktu sam sa kolegama u Prištini, ambasadorima Kvinte ovde u Beogradu. Budite sigurni da vršimo snažan pritisak na Prištinu i da očekujemo da ljudi preuzmu odgovornost za svoje akcije. Postoje šanse koje treba da se iskoriste da se napreduje. Što se duže odlaže da se tretiraju nerešena pitanja, to će stvari biti gore.

Takođe, ambasada SAD u Prištini oglasila se povodom događanja na severu KiM, a portparol je rekao da je Vašington zabrinut zbog toga što je došlo do protivljenja “pokušaju kosovskih institucija da uspostave red i mir na celom Kosovu”.

Tagovi:

Pročitajte još: