logo transparend vojvodina uzivo

„Zmajevci“ iz Sremske Mitrovice i „Trivini đaci“ iz Laćarka ostvarili su visoke rezultate na Republičkoj „Pažljivkovoj smotri“

SREMSKA MITROVICA – Ekipe „Zmajevci“ iz Sremske Mitrovice i „Trivini đaci“ iz Laćarka ostvarili su visoke rezultate na Republičkoj „Pažljivkovoj smotri“, koja se ove godine održala u Кragujevcu.
Foto: Grad Sremska Mitrovica

Učenici su pokazali zavidno znanje u oblasti poznavanja saobraćajnih pravila, tako da je ekipa prvaka „Zmajevci“ osvojila četvrto, dok su učenici drugog razreda iz Laćarka osvojili treće mesto, i uz diplome i pehare dobili i bicikle kao nagradu za pokazano znanje.

Foto: Grad Sremska Mitrovica

Tokom takmičenja, deca su imala priliku da pokažu svoje znanje rešavajući zadatke kroz igru, poligone i druženje. Ovakav pristup omogućava deci da steknu ispravne stavove o saobraćaju, o tome šta je bezbedno, a šta nije u različitim saobraćajnim situacijama, kao i da utvrde postojeća i usvoje nova znanja o bezbednom učešću u saobraćaju.

Foto: Grad Sremska Mitrovica

„Pažljivkova smotra“ kao projekat Agencije za bezbednost Saobraćaja Republke Srbije je u proteklih šest meseci upriličena je u 80 lokalnih samouprava i okupila oko 120.000 dece, predškolaca i učenike prvog i drugog razreda, dok je na Republičkoj smotri u Кragujevcu tokom dva dana takmičenja učestvovalo oko 400 mališana iz 27 lokalnih samouprava.

Pročitajte još:

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.