Zlato za Tomića i Vitman na badminton turniru u Sloveniji

PANČEVO – Na poslednjem seniorskom međunarodnom turniru ove kalendarske godine, Yonex Slovenia Future Series koji je od 24. do 27. novembra održan u Mariboru, u Sloveniji, Mihajlo Tomić i Anđela Vitman iz Pančeva osvojili su zlatnu medalju u konkurenciji mešovitih parova.

Članica reprezentacije Srbije Marija Sudimac osvojila je bronzu u pojedinačnoj ženskoj konkurenciji.

Osvajanjem najsjajnijeg odličja na Yonex Slovenia Future Series najbolji srpski miks dubl zaokružio je jednu fantastičnu godinu u kojoj su konstantnim napretkom u igri uspeli da zauzmu 64. poziciju na seniorskoj listi Svetske badminton federacije.

 

 

Put do zlata u Sloveniji, Tomić i Vitmanova su započeli iz glavnog žreba gde su u drugom kolu savladali Norvežane Džaspera Kopena i Alidu Čen (2:1), nakon čega je usledio četvrtfinalni meč protiv švedskog para Bodier/Muler koji je nadmoćniji srpski dubl rešio rezultatom 21:13, 21:14.

Nakon osvojenog prvog seta u uzbudljivom polufinalnom meču protiv Filipa Birekra i Serene Au Jong iz Austrije, propuštena je prilika da se meč reši u dva seta, što nije sprečilo Vitmanovu i Tomića da u odlučujućem setu podignu nivo igre i prokrče sebi put u finale rezultatom 21-13, 20-22, 21-17.

Spektakularno finale protiv slovenskog para Mihe Ivančića i Petre Polac potvrdio je da najmlađi miks dubl na svetskoj seniorskoj listi krupnim koracima korača ka samom vrhu evropskog i svetskog badmintona. Odličnom i stabilnom igrom, Anđela Vitman i Mihajlo Tomić rešili su finalni meč rezultatom 2:0 i zasluženo se popeli na najviše pobedničko postolje.

 

Učešće reprezentacije Srbije na turniru u Sloveniji podržalo je Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije kroz obezbeđivanje neophodne finansijske podrške.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: