Živela Srbija! Svetski prvak se vratio kući: Mi smo jedan tim, delimo sve

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Zurabi Datunašvili dočekan uz “Marš na Drinu”

Srpski reprezentativac u rvanju Zurabi Datunašvili stigao je u Beograd nakon osvajanja titule svetskog prvaka.

Zlatni rvač istakao je da su za uspeh zaslužni svi zaposleni u Rvačkom savezu Srbije.

– Medalje osvojene na Olimpijskim igrama u Tokiju i ova poslednja na Svetskom prvenstvu u Oslu došle su kao plod velikog rada svih zaposlenih u Rvačkom savezu Srbije – kaže popularni Zoran, pa poručuje:

Veoma sam srećan što sam u Srbiji, prošli smo dug put ove godine, ali napravili smo sjajne rezultate. Hvala svima, mi smo jedan tim i delimo uspeh. Hvala svima, živela Srbija!

Datunašvili je na Aerodromu “Nikola Tesla” dočekan uz pesmu “Marš na Drinu”, a predsednik Rvačkog saveza Željko Trajković istakao je da su rezultati izuzetni:

– Čestitke Zurabiju, stručnom štabu. I ostali momci su se odlično borili. Posebno zahvaljujem gruzijskoj federaciji, oni su velesila, radili smo zajedno, a uspeli smo da im “ukrademo” sportskom diplomatijom Zurabija. Verujem da će se ovi rezultati odraziti i na mlade snage i da imamo utaban put i za Pariz i Los Anđeles.

Podršku rvaču dao je predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek, olimpijski šampion iz Rija.

– Veliki rezultat za srpsko rvanje, na šest šampionata zaredom medalja, tri svetska prvaka, malo koji sport može da se pohvali time. Čestitam ljudima koji su uz Zurabija, Stojanu Dobrevu i Voji Trajkoviću. Posebno hvala Zuri, tri medalje, kad podvuče crtu može da bude prezadovoljan. Da mu je neko ponudio na početku godine, verovatno bi se zadovoljio samo bronzom, svaka čast. I da naredne godine u Beogradu imamo dva svetska prvaka i bar tri medalje – poručio je Štefanek.

Tagovi:

Pročitajte još: