logo transparend vojvodina uzivo

Zijade na sastancima u Beogradu uoči SBUN: Pretvoriti obaveze u praktične akcije

BEOGRAD – Specijalna predstavnica generalnog sekretara Ujedinjenih nacija i šefica Misije UNMIK Karolina Zijade tokom niza sastanka u Beogradu, održanih uoči predstojeće sednice Saveta bezbednosti o Kosovu i Metohiji, istakla je da je potrebno da se obaveze pretvore u praktične akcije kako bi od toga korist imale sve zajednice, saopštio je danas Unmik.

Kako se navodi u saopštenju UNMIK-a, Zijade se sastala sa Vučićem kako bi razgovarali o pitanjima koja trenutno izazivaju zajedničku zabrinutost, uključujući nedavna dešavanja u vezi sa normalizacijom odnosa Beograda i Prištine.

Ona je, kako se dodaje, ukazala na važnost održavanja konstruktivnog angažmana kako bi se političke obaveze pretočile u konkretne akcije od kojih će na kraju korist imati stanovništvo, uz očekivanje da će to dovesti do dugoročnih mogućnosti regionalnog napretka.

Kako se dodaje, to je uključivalo razgovore o Zajednici srpskih opština, kao i o drugim obavezama preuzetim tokom nedavnih pregovora predvođenih EU.

Zijade se sastala i sa premijerkom Srbije Anom Brnabić i prvim potpredsednikom Vlade Srbije i ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem, kao i sa predstavnicima diplomatske zajednice.

Ona se sa političkim liderima i predstavnicima diplomatskih misija sastala tokom redovnih konsultacija u protekla dva dana, uoči predstojećeg sastanka Saveta bezbednosti UN o KIM.

Zijade će podneti izveštaj Savetu bezbedosti UN o situaciji na KiM 27. aprila.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.