“ZF Serbia” nastavlja s ulaganjima u Srbiji: Nova investicija vredna 238 miliona evra

PANČEVO – „ZF Serbia“ četvrti put investira u Srbiji, a do kraja 2027. godine u Pančevu će otvoriti 589 novih radnih mesta i investirati 238 miliona evra.

Ta će kompanija investicionim projektom u Novom Sadu zaposliti 370 radnika i do kraja 2025. godine uložiti više od 6,7 miliona evra.

Ministarka privrede Anđelka Atanasković izjavila je da Ministarstvo privrede s posebnom pažnjom ističe reinvesticije, jer nova ulaganja istih privrednih društava predstavljaju potvrdu privredne i političke stabilnosti Srbije i stabilnosti investicionog ambijenta.

Do sredine avgusta biće potpisano devet novih ugovora radi realizacije investicionih projekata vrednih 320 miliona evra koji će obezbediti 2.500 novih radnih mesta što je novi investicioni zamah u Srbiji, navodi Ministarstvo privrede.

Na spisku novih aktuelnih investicija su proširenje proizvodnog programa elektronske opreme za motorna vozila na postojećoj lokaciji u Pančevu, te servisni centar u Novom Sadu, što su investicije kompanije “ZF Pančevo”.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.