“Zeleni festival”, ekološki program za decu do 9. juna

NOVI SAD – Udruženje Dečija ekološka akademija iz Novog Sada organizuje Zeleni festival, jedinstveni program za decu, posvećen očuvanju prirode i zaštiti životne sredine. 

Koje će teme i aktivnosti biti realizovane i šta je cilj festivala, koji traje do 9. juna, pojasnila je Danica Timbal iz Dečije ekološke akademije.

“Cilj festivala nam je da unapređujemo ekološku svest dece uzrasta od 6 do 10 godina, i ovo je događaj koji već četvrti put realizujemo u Novom Sadu, u organizaciji udruženja Dečija ekološka Akademija. Brojne aktivnosti su posvećene ekološkoj edukaciji najmlađih, kroz teme očuvanja biodiverziteta, prirodnih staništa, uticaja klimatskih promena, smanjenje otpada koji stvaramo i principima održivog razvoja. Tokom pet festivalskih dana, očekujemo da će nas posetiti oko 1.200 dece iz novosadskih osnovnih škola i obrazovnih ustanova sa kojima smo već sarađivali prethodnih godina tokom projekata Eko kultura. Tokom festivala Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije imaće svoj štand sa zanimljivim ponudama za posetioce”, kaže Timbal.

Zeleni festival se održava na Novom naselju u Zabavnom parku Starli, a detaljan program možete pronaći na internet stranici deakademija.com.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: